Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 27.04.2018 - 10:37  //  aktualizácia: 27.04.2018 - 10:40  //  zobrazené: 1085

Ľudia bez domova vyzbierali 82 vriec odpadu

6 snaživých ľudí bez domova, 2 hodiny práce a 82 vriec vyzbieraného odpadu – to je bilancia utorkovej brigády v okolí Váhu. Za prácu dostali aj patričnú motivačnú plácu.

Nápad sa zrodil na pondelkovom stretnutí pracovnej skupiny k tvorbe komunitného plánu sociálnych služieb. Terénny sociálny pracovník pán Hlavatý spolu s vedúcim Krízového centra v Šali Petrom Gombošom navrhli brigádu s ľuďmi bez domova. Do brigády sa okrem šiestich bezdomovcov zapojil aj obyvateľ Peter Pacanovský a Róbert Andráši. Tím sa rozhodol nastoliť poriadok v lese, v lokalite od obchodu Billa po zimný štadión. Zmizli pozostatky príbytkov bezdomovcov, ale aj miesta, kde sa zdržovala mládež a nechala po sebe neporiadok. Hoci je stále čo upratať, takýchto miest sa podarilo vyčistili osem.

Cieľom brigády bolo ľudí bez domova zapojiť do práce, no nezostali bez pláce. Každý dostal odmenu v hodnote troch eur na hodinu. Motivačnú odmenu zaplatilo OZ Šaľa Tvoje mesto, ktoré financie získalo od sponzorov. „Výplata“ bude použitá na úhradu ich stravy a ubytovania. Akciu podporilo samozrejme aj mesto – zabezpečilo vrecia na odpad a tiež odvoz vyzbieraného odpadu.

 

(ek, foto: Šaľa Tvoje mesto)