Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 10.07.2020 - 08:37  //  aktualizácia: 10.07.2020 - 08:38  //  zobrazené: 3281

Letné premietanie na amfiteátri si v Šali predsa len užijeme!

K letu v našom meste už nejakú dobu patrí aj verejné premietanie na amfiteátri, kde sa každoročne počas letných víkendov stretávajú priatelia a rodiny, aby si pozreli film vonku na čerstvom vzduchu a pod holým nebom. Kvôli šíreniu ochorenia COVID-19 to už vyzeralo tak, že si tento rok neužijeme ani takýto kultúrny zážitok. Mesto však urobí všetko preto, aby potešilo Šaľanov a všetkých milovníkov filmov.

Letné premietanie na amfiteátri si v Šali predsa len užijeme. V týchto dňoch sa už pracuje na dodržaní všetkých opatrení, ktoré sú spojené s týmto podujatím. Na základe opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR je mesto povinné ohraničiť amfiteáter plotom a zabezpečiť kontrolu počtu návštevníkov. Tento plot sa tu kvôli letnému premietaniu bude nachádzať celé leto. Ďalším dôležitým opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR je, že aj napriek tomu, že premietanie prebieha vonku, je potrebné, aby boli návštevníci chránení rúškom a aby si pred vstupom na amfiteáter vydezinfikovali ruky. Po každom jednom predstavení budú vydezinfikované aj priestory šalianskeho amfiteátra.

Otvárací víkend premietania začne budúcu sobotu 18. júla 2020 filmom Joker. Pevne veríme, že aj návštevníci budú disciplinovaní, keďže práve od toho závisí, ako bude premietanie pokračovať ďalej. Sme presvedčení o tom, že sa nám bez akýchkoľvek problémov podarí užiť si premietanie na šalianskom amfiteátri počas celého leta.

(DH)