Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.01.2022 - 16:11  //  aktualizácia: 19.01.2022 - 16:31  //  zobrazené: 1877

KLZISKO: Pravidlá platné od 19. januára

Vďaka novým vyhláškam Úradu verejného zdravotníctva SR sa môže verejnosť korčuľovať od stredy 19. januára v režime OTP. Teší nás to preto, lebo vďaka režimu „očkovaní, testovaní, prekonaní“ si ľad bude môcť užiť opäť viac ľudí.

Testovaní znamená podľa vyhlášky osobu, ktorá sa vie preukázať negatívnym výsledkom antigénového testu nie starším ako 48 hodín, alebo negatívnym výsledkom PCR testu nie starším ako 72 hodín.

Sezóna sa začala 25. decembra s obmedzenou kapacitou 60 ľudí, v januári sa podľa novšej vyhlášky navýšila na 120. Kapacita zostáva aj po 19. januári v zmysle vyhlášky obmedzená tak ako doposiaľ, na jednu osobu je určených 15m2. V prípade šalianskeho klziska to znamená 120 návštevníkov na ľade naraz. Prax nám ukazuje, že táto kapacita cez týždeň postačuje, väčšinou si tak mnohí môžu korčuľovanie užívať aj dlhšie ako len pôvodne stanovenú jednu hodinu. Stále však platí, že pri veľkom záujme sa bude môcť verejnosť korčuľovať jednu hodinu. Snažíme sa tak zabezpečiť, aby sa na ľad dostal každý záujemca. Takáto situácia môže nastať počas víkendu, kedy je o klzisko výrazne vyšší záujem. Na víkendové časy preto rezerváciu odporúčame, nie je však povinná. Ak si miesto na klzisko nerezervuje na danú hodinu 120 ľudí, dnu sa dostanú aj tí, ktorí prídu bez rezervácie.

Upozorňujeme, že najbližšiu nedeľu bude klzisko pre verejné korčuľovanie zatvorené, ľad si budete môcť užiť v sobotu od 11.00 do 19.00 hod. Cez týždeň je klzisko otvorené od 14.00 do 18.00 hod. Predpoludňajšie časy patria školským skupinám či tréningom malých hokejistov. Vedenie mesta rozhodlo, že vzhľadom na dané obmedzenia je vstup na klzisko naďalej bezplatné.

 

(ek)