Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 28.12.2021 - 21:28  //  aktualizácia: 28.12.2021 - 22:16  //  zobrazené: 6390

KLZISKO: Môžete si rezervovať termín korčuľovania

Akonáhle to umožnili štátom stanovené protipandemické opatrenia, vedenie Šale reagovalo a šalianske klzisko otvorilo. Na Prvý sviatok Vianočný si mohli ľudia obuť korčule a využiť verejné korčuľovanie zdarma. Kvôli pretrvávajúcej pandémii muselo aj mesto pristúpiť k prijatiu istých kompromisov, za ktorých mohlo klzisko vôbec otvoriť. 

Vstup na klzisko je zdarma, na ľad púšťajú športuchtivú verejnosť každú celú hodinu a to najviac 60 ľudí. Vedenie mesta si je vedomé toho, že klzisko je obľúbeným miestom trávenia voľného času pre mnohých, bez ohľadu na vek. Práve preto, aby si ľad mohlo užiť čo najviac ľudí, sa rozhodlo vedenie obmedziť pobyt na klzisku na jednu hodinu. Vedenie mesta si je vedomé aj toho, že pred zimným štadiónom stáli mnohí, ktorí sa možno v daný deň na ľad ani nedostali. Žiaľ, k opatreniam, ktoré vyúsťujú do tejto situácie, nás nútia pravidlá nariadené Vládou SR a nie sú určené mestom Šaľa. Našim cieľom samozrejme nie je, aby ľudia hodiny stáli v rade a nakoniec sa k vytúženému klzisku nedostali. 

Vedenie mesta sa preto opäť pokúsi vyjsť v ústrety verejnosti a ponúka možnosť rezervácie si  voľného termínu na korčuľovanie. Aj rezervácia však má svoje pravidlá, ktoré sú nastavené najspravodlivejšie, ako sa len v tejto dobe dajú nastaviť. Rezervácia je možná len osobne pri vstupe na zimný štadión a len na aktuálny alebo na ďalší deň. Osobná rezervácia je možná z dôvodu, že pracovníci na zimnom štadióne majú plné ruky organizačnej práce, ktorú prinášajú protipandemické nariadenia - kontrolujú OP režim pri vstupe, rátajú počet ľudí, ktorí môžu vstúpiť do areálu, pomáhajú a kontrolujú odchod návštevníkov a následne púšťajú ďalšiu skupinu ľudí na ľad. Medzitým komunikujú s ľuďmi, ktorí čakajú vonku a v prípade potreby pustia čakajúcich na toaletu. Nie je v ich ľudských silách prijímať ešte aj hovory a registrovať telefonicky prijaté rezervácie. Dôvodom, prečo je možné rezervovať si čas korčuľovania maximálne na jeden deň vopred je jednoduchý. Cieľom je zabrániť tomu, aby si niekto zarezervoval korčuľovania na niekoľko dní vopred. Opäť sa snažíme, aby sa na ľad dostal čo najväčší počet záujemcov. Neznamená to, že ten, kto príde osobne bez rezervácie, nemá šancu sa dostať na klzisko. V prípade, ak je v daný termín ešte voľná kapacita, vstup bude umožnený vždy o celej hodine. Ak bude kapacita už naplnená, môže si rezervovať termín o niekoľko hodín neskôr alebo na ďalší deň. Prosíme tých, ktorí majú termín rezervovaný, aby prišli na čas, v opačnom prípade bude uprednostnený človek, ktorý čaká pri vstupe, aj keď bez rezervácie.

Uvidíme, ako sa nový systém osvedčí, v prípade potreby ho budeme opäť prispôsobovať. V každom prípade prosíme verejnosť, aby situáciu pochopila. Posledné dni dali zamestnancom zimného štadiónu zabrať. Namiesto tolerancie a pochopenia si zamestnankyne vypočuli od ľudí množstvo nadávok. Aj členovia hokejového klubu prosia ľudí o pochopenie. Pavol Petro, známy svojou zanietenosťou pre šaliansky hokej, vo svojom aktuálnom profile na sociálnej sieti vyjadril sklamanie z prístupu ľudí. Dnes je rok 2021 a po dvoch rokoch tvrdej pandémie, keď nám jeden rok Zimný štadión ani nedovolili otvoriť, sme tak isto my hokejisti a Mesto Šaľa s pánom primátorom urobili maximum preto, aby sa aspoň tento rok otvoril Zimný štadión. Bohužial, podmienky ktoré nastavila Slovenská republika a nie Mesto Šaľa, za čo nemôžeme, napriek všetkému to Mesto “risklo” a otvorilo “zimák”. Ale toľko zlosti, zlých správ a všetkého okolo toho, čo si vypočuli zamestnanci, ľadári a všetci okolo Zimného štadióna, s tým sme nepočítali. Tá istá hokejová partia, ktorá pol roka svojho času venovala na to, aby sa otvoril Zimný štadión, dnes po dohode s Mestom stojí za touto FB stránkou, zadarmo a vo voľnom čase a bolo to všetko robené pre ľudí v tomto meste a širokú verejnosť, čo tu vyrastala a hrala hokej a preto nedovolíme, aby sa nám dnes, či už deti, ale aj dospelí “vyhrážali”, vysmievali do správ a to už verejne. To, že je druhý rok pandémia “covid-19”, zato nemôže ani Mesto, ani ľudia okolo Zimného štadióna a sme smutní, že sa dnes ľudia správajú ako sa správajú. Dnes je doba, kedy by sme sa mali správať ako ľudia a rešpektovať nastavené pravidlá a nie správať sa ako sa niektorí správajú. S pozdravom “Hokejisti”“ (zverejnené na sociálnej sieti dňa 28.12.2021, profil: Pavol Petro)

 

Pripomíname otváracie časy pre verejné korčuľovanie, platné od 25.12.2021 do 10.1.2022:

Pondelok – piatok     14.00 – 18.00 hod.

Sobota, nedeľa          11.00 – 19.00 hod.

Klzisko bude 1. januára zatvorené!

 

Kluby majú časy tréningov stanovené na základe dohody so správcom zimného štadióna.

 

(ek)