Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 20.12.2022 - 14:37  //  aktualizácia: 20.12.2022 - 14:49  //  zobrazené: 1038

Klienti DSS Kory dostali predčasný vianočný darček

Klienti Domova sociálnych služieb Kory dostali predčasný vianočný darček. Desiatka klientov s rôznym hendikepom zariadenie navštevuje denne. O to viac ich teší nové zariadenie, ktoré sa podarilo získať aj vďaka dotácii z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na Okružnej ulici, v nenápadnej budove, sa denne stretávajú zamestnanci Domova sociálnych služieb Kory s ľuďmi, ktorí majú ťažký zdravotný hendikep. Personál sa im snaží denne vytvárať zmysluplný, motivačný i tvorivý program. Aj vďaka tomu tu vždy vládne dobrá nálada. Na zariadení domova sa však už podpísal zub času. „Cieľom obnovy vybavenia je zvýšenie kvality už poskytovaných služieb, nakoľko DSS má klientov, ktorí potrebujú pevné, stabilné a odolné prvky zariadenia, cieľom je aj zlepšenie komfortu a pohodlia klientov a teda vytvorenie útulnejšieho prostredia ,“ píše sa v projekte. O to viac sa potešili informácii, že sa podarilo získať financie na nákup nových pohoviek, skríň, kuchynskej linky, stolov, kresiel. Spestriť program si môžu už aj na bežeckom páse. V týchto dňoch im zariadenie dodali a nainštalovali. „Nový interiér v DSS Kory priniesol prijímateľom podnetnejšie, kvalitnejšie a príjemnejšie prostredie, v ktorom trávia čas. Nové vybavenie zohľadňuje ich potreby,“ opísala vedúca zariadenia Andrea Kováčová.

Na nákup sa podarilo mestu získať dotáciu vo výške 8 200 eur z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.

 

Projekt sa realizuje vďaka finančnej podpore Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Projekt je spolufinancovaný z rozpočtovej kapitoly MPSVaR SR na rok 2022 z dotácie na podporu rozvoja sociálnych služieb.