Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 29.11.2021 - 10:23  //  aktualizácia: 29.11.2021 - 10:26  //  zobrazené: 1461

"Keď nás škola baví"

Základná škola Ľudovíta Štúra je bohatšia o moderné učebné pomôcky. Škole sa podarilo získať  tablety, notebooky a dataprojektory od spoločnosti Samsung. Je to skvelá ukážka toho, že digitálne médiá nie len zabávajú, ale sú veľkým prínosom aj v rámci štúdia.

Projekt „Modernizácia školy“ zaujal aj vedenie Základnej školy Ľudovíta Štúra a vďaka ich šikovnosti sa im podarilo získať, pre svojich žiakov, moderné učebné pomôcky. Vybavenie školy je tak bohatšie o tablety, notebooky a dataprojektory. Škola získala zároveň nový nábytok do tried. Moderné technológie využije škola pri výučbe rôznych predmetov.  

Pre deti predstavuje práca na tablete zábavnú formu učenia. Tablety na vyučovacích hodinách majú obrovské pozitívum - záujem detí o štúdium, ktorý ide ruka v ruke s lepším prospechom. Sú pre žiakov príjemným doplnkom a zmenou vo vyučovaní.  

Rôzne aplikácie na výučbu predmetov nestoja nič a prinesú viditeľný výsledok už po pár minútach strávených učením. Výbornou pomôckou sú kvízy, vďaka ktorým si deti môžu precvičovať učivo  hravou formou. Deti získavajú všeobecné poznatky z rôznych oblastí, učia sa gramatiku, matematiku a chemické či fyzikálne vzorce a pod.  

Tablety sú výbornou pomôckou aj na hodinách slovenského jazyka. „Deti sa nevedeli odtrhnúť od vybraných slov. S prepisom vybraných slov sa im nechcelo skončiť,“ hovorí Katarína Adamkovičová, zástupkyňa ZŠ Ľudovíta Štúra v Šali.

 

(zdroj: ZŠ Ľ. Štúra)