Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.11.2017 - 15:33  //  aktualizácia: 11.11.2017 - 11:41  //  zobrazené: 2601

Získal tretí najvyšší počet hlasov

 Vo víkendových "župných voľbách" získal 3249 hlasov, čo mu zabezpečilo stoličku poslanca v zastupiteľstve Nitrianskeho samosprávneho kraja. Na otázky nielen o VÚC odpovedá Ing.Róbert Andráši, poslanec Mestského zastupiteľstva v Šali a občiansky aktivista. 

Do VÚC ste už v minulosti neúspešne kandidovali. Počas uplynulého obdobia ste ale vytrvalo na facebooku zdôrazňovali, aby ľudia išli voliť a dali Vám mandát. Myslíte si, že to zohralo rolu pri Vašom úspechu ?

Neúspešne je relatívne slovo a vec pohľadu. V meste som získal druhý najväčší počet hlasov, len s tesným odstupom za bývalým primátorom. To bol podľa mňa na vtedajšieho nováčika, úspech. Na dedinách ma prevalcovali koalície. Z tohto pohľadu som neuspel.

V predvolebnej kampani ste avizovali svoje priority, ale skúste nám povedať čo bude prvé, čo by ste chceli vo VÚC presadiť?

Úplne prvé by som si želal, aby sme sa my štyria poslanci za šaliansky okres, zomkli a po rozhovoroch zosynchronizovali naše plány a vízie. Potom sa budeme snažiť presadzovať. Dúfam, že čo najviac v prospech nášho okresu.

Nitriansky samosprávny kraj má zriadené komisie, v ktorej z nich budete hľadať uplatnenie? V ktorej z oblastí sa cítite byť najzdatnejší?

Chcel by som pracovať v dvoch z týchto troch komisií: komisia zdravotníctva, komisia dopravy, komisia školstva a mládeže.

V 54 člennom zastupiteľstve sú iba štyria poslanci za obvod Šaľa, z toho traja sú zvolení priamo z nášho mesta, jedna poslankyňa je z Tešedíkova. Myslíte si, že bude jednoduché presadzovať záujmy mesta a okresu?

Určite to jednoduché nebude, ako ste písali zastupiteľov je 54 a je len logické, že každý sa v prvom rade bude biť o svoj región. No verím, že ak sa budú hľadať spoločné prieniky, niekam sa posunieme tak, aby každý bol v rámci možností spokojný.

V čom by ste zlepšili komunikáciu a spoluprácu medzi mestom a NSK?

Toto bude jedna z dôležitých činností, kde chcem zapojiť aj obyvateľov mesta. Pokúsime sa po novom trebárs raz za štvrťrok informovať o našej činnosti vo VÚC na mestskom zastupiteľstve. Taktiež budeme radi podnetom od občanov. Spraviť z toho tradíciu a povinnosť. Samozrejme povinnosť pre nás poslancov.

Na facebooku ste často terčom rôznych sarkastických poznámok v súvislosti s Vašimi aktivitami. Nebojíte sa, že ako poslanec VÚC budete ešte viac pod „drobnohľadom“ kritikov? Nedemotivuje Vás to?

Áno bol som. Som stále a predpokladám, že aj budem. Bude sa čakať na každú maličkosť, aby v tom pokračovali. V dnešnej dobe je také populárne a jednoduché zosmiešňovať iných. Stačí napísať a enter. Je to pre niektorých droga, možno dokazovanie si svojho ega či príslušnosti k nejakej skupine, kde je mottom, že sloboda slova je bez hraníc. Zdá sa im, že dovolené je úplne všetko a komukoľvek. Hlavne, aby to nik nerobil im samým. No a je z toho v kolektíve fúra zábavy. Urážať, haniť, zosmiešňovať. Ktovie akoby sa cítili tí, ako ste napísali, pod ktorých „drobnohľadom“ som, keby boli pod tým „drobnohľadom“ sami. Nikomu to neželám, nie je to nič príjemné. Keby ma to demotivovalo, asi nerobím to, čo robím. Nebol by som na očiach a asi by bol pokoj. Na druhej strane, čo by tí posmeškári potom robili? Podaktorým by sa možno zrútil život, že si nie je do koho cez príspevok na sociálnej sieti kopnúť. Ak by ste sa pýtali pod drobnohľadom bez úvodzoviek, samozrejme to očakávam a tak je to správne. Niečo som sľúbil, s niečím som sa uchádzal o miesto poslanca, tak skladať účty a byť kontrolovaný je prirodzené.

Získali ste tretí najvyšší počet hlasov. Pomýšľate aj na komunálne voľby 2018? Uvažujete o funkcii primátora mesta?

Som toho názoru, že vrcholný predstaviteľ mesta, ktorý má nejaké vízie, by ich mal aj dokončiť. A často to nie je možné zrealizovať za jedno volebné obdobie. Pokiaľ súčasný primátor bude mať ambíciu pokračovať v rozrobených projektoch, určite ho podporím. Keby aj nemal, tak kandidovať v roku 2018 na funkciu primátora mesta sa nechystám ani náhodou, aby bolo presne odpovedané na Vašu otázku.

Oslovili sme aj ostatných zvolených kandidátov. Rozhovory s Mgr.Jozefom Belickým, MUDr.Martinom Alföldim a Mgr.Ildikó Körösi prinesieme čoskoro.

Miroslav Demín

Súvisiace články:

Rozhovor s MUDr.Martinom Alföldim si prečítajte tu: http://sala.sk/clanok/kategorie-clanky-x-11-07-2017-16-15-07

Rozhovor s novozvoleným poslancom VÚC Mgr.Jozefom Belickým nájdete tu: 

http://sala.sk/clanok/kategorie-clanky-x-11-08-2017-10-56-59

Rozhovor s Mgr. Ildikó Körösi nájdete tu: http://sala.sk/clanok/rozhovor-s-ildiko

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Ing.Róbert Andráši
  • Gabriela Lacková a Róbert Andráši
  • pri upratovaní brehov Váhu