Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.05.2018 - 11:33  //  aktualizácia: 03.05.2018 - 12:58  //  zobrazené: 1035

Dopravné obmedzenia na Hornej ulici

Mesto zabezpečí prejazdnosť cesty pred bytovým domom na Hornej ulici. Túto sobotu (5. mája) sa začne s odstraňovaním asfaltového povrchu cesty, ktorý pre množstvo výtlkov spôsobuje problémy v jazde pre motoristov.

Komplexná rekonštrukcia, rozšírenie cesty a vybudovanie nových parkovacích miest na Hornej ulici sa mala začať na jar. Realizácia sa však časovo oneskorila aj kvôli námietkam a odvolaniu obyvateľov. Počas predchádzajúceho mesiaca však obyvateľ stiahol námietku a stavebné povolenie tak  nadobudlo právoplatnosť. Na základe povolenia môže mesto pripraviť súťažné podklady pre verejné obstarávanie a hľadať dodávateľa, ktorý práce vykoná. S rekonštrukciou sa reálne začne približne o dva mesiace. Časť ulice, pred bytovým domom, je však v dezolátnom stave. Mesto sa preto rozhodlo, že dovtedy zabezpečí prejazdnosť cesty. Odstráni sa asfaltový povrch cesty pred bytovým domom. „Týmto sa ukáže aj to, v akom stave je podklad pod cestou. Ak bude v dobrom stave, upravia sa vpuste, aby odtekala dažďová voda. Ak bude podklad zlý, pristúpime k nutnej oprave. Cieľom je, aby bola cesta prejazdná do času realizácie komplexnej opravy,“ vysvetľuje Miroslav Poliček z referátu dopravy MsÚ Šaľa. Odstránenie povrchu cesty by bolo prvým krokom pri komplexnej rekonštrukcii.

Pre obyvateľov a motoristov, ktorí touto ulicou prechádzajú, to bude znamenať obmedzenia. Zábrany budú umiestnené od začiatku bytovky smerom z ulice SNP po križovatku Horná-Vajanského.

 

(ek)