Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 12.05.2021 - 17:23  //  aktualizácia: 12.05.2021 - 17:32  //  zobrazené: 2255

Do práce na bicykli 2021 - zapojte sa do súťaže

V týchto dňoch prebieha na Slovensku registrácia do kampane Do práce na bicykli 2021, do ktorej sa môžete zapojiť aj Vy. Princíp tejto súťaže je jednoduchý – dochádzať počas júna do práce na bicykli, čím človek podporí myšlienku ekologickej, zdravej a finančne výhodnej dopravy do zamestnania – minulý rok sa do súťaže zaregistrovalo takmer 8500 ľudí! Zároveň budú registrovaní zamestnanci súťažiť o viaceré zaujímavé ceny, podporia svoje mesto v celoslovenskej súťaži samospráv a najmä, spravia niečo pre svoje zdravie.

Bezplatná registrácia je určená pre 2- až 4-členné tímy, ktoré môžu byť vytvorené podľa vlastného uváženia spolu s kolegami a je možná najneskôr do 7. júna 2021 na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Súťaže sa navyše môžu zúčastniť aj zamestnanci, ktorí pracujú z domu, na tzv. home office. Môžete sa prihlásiť ešte dnes, nakoľko naša samospráva je v kampani už zaregistrovaná a počas júna bude potrebné, aby si v zmysle štatútu každý zaregistrovaný účastník viedol evidenciu svojich jázd na uvedenej stránke.

Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorí sa do súťaže zaregistrujú, a tak potvrdia, že budú v období od 1. do 30. júna 2021 dochádzať do školy na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Títo študenti musia v deň začiatku kampane, t.j. 1. 6. 2021, dosiahnuť vek minimálne 15 rokov. V prípade, že je vek súťažiaceho nižší ako 15 rokov, je povinný jazdiť do školy/škôlky v sprievode osoby staršej ako 18 rokov.

Hoci je táto súťaž najmä o bicyklovaní, môžu sa do nej zapojiť aj zamestnanci dochádzajúci do práce verejnou dopravou alebo pešo. Tí takisto zabojujú o zaujímavé ceny, zistia, koľko oxidu uhličitého svojím ekologickým spôsobom dopravy do práce v porovnaní s cestou autom ušetrili a pomôžu tiež vylepšiť celkové štatistiky našej spoločnosti a mesta.

Minulý rok sa do súťaže zapojilo 27 tímov a 86 cyklistov, spolu absolvovali 1758 jázd a prešli 8 347,72 km, čím usporili 2 142,88 kg oxidu uhličitého. Spomedzi samospráv bolo naše mesto na 20. mieste kampane, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách.

Veríme, že v tomto náročnom období Vám prinesie kampaň spestrenie bežných dní a pravidelné dochádzanie do práce na bicykli navyše zlepší aj Vašu fyzickú kondíciu a zdravie.

Viac informácií nájdete na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu alebo kontaktujte Ing. Martinu Čižmárikovú, koordinátorku súťaže na lokálnej úrovni, cizmarikova@sala.sk, mobil: 0918 248 298 .

Prílohy