Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 14.08.2020 - 12:47  //  aktualizácia: 14.08.2020 - 13:04  //  zobrazené: 1693

Do práce na bicykli 2020 – prihláste sa do súťaže

Koronavírus tento rok zasiahol aj do plánov najväčšej slovenskej akcie na podporu udržateľnej mobility – kampane Do práce na bicykli. Súťažná časť podujatia sa mala uskutočniť v máji. S potešujúcou správou však oznamujeme, že sa uskutoční v septembri. Použitím bicykla namiesto automobilu budú môcť aj Šaľania prispieť k ekologickej záchrane nášho mesta i celého Slovenska.

Súťaž ,,Do práce na bicykli“ má v našom meste rastúcu tendenciu. V roku 2019 sa v Šali do tejto kampane zaregistrovalo 39 tímov a 136 jednotlivcov. Zúčastnení celkovo na bicykli odjazdili 8 748,33 km a ušetrili 2 262,02 kg oxidu uhličitého. Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať samosprávy, aby na svojom území vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre využívanie bicykla na prepravu po meste, a tak isto motivovať i zamestnávateľov k vytvoreniu vhodných podmienok pre bezpečné uloženie bicykla vo svojich sídlach. 

Vyhlasovateľom súťaže je národný cyklokoordinátor Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Organizačným a odborným garantom súťaže je občianske združenie Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica. Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktorí sa do súťaže zaregistrujú a tak potvrdia, že budú v období od 1. do 30. septembra 2020 dochádzať do práce na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

Týmto spôsobom vyzývame všetkých záujemcov, Šaľanov, cyklistov, organizácie či školy, aby sa zapojili. Tím musí mať minimálne dvoch a maximálne štyroch členov, ktorí musia byť z jednej organizácie. Registrovať sa môžete na stránke www.dopracenabicykli.eu do 7. septembra 2020. Na tejto webovej stránke zároveň nájdete aj všetky informácie ohľadne tohtoročnej kampane.

V prípade akýchkoľvek otázok môžete kontaktovať aj referentku pre kultúru a šport na Mestskom úrade v Šali Martinu Čižmárikovú, ktorá Vám v prípade potreby rada pomôže: email: cizmarikova@sala.sk, tel. č.: 031/7705981 al. +421 918 248 298.

(DH)