Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 03.10.2019 - 15:15  //  aktualizácia: 11.10.2019 - 21:30  //  zobrazené: 2252

Detský svet vedy a techniky

Centrum voľného času v Šali v týchto dňoch otvorilo Detský svet vedy a techniky. Z otvorenia sa tešili najmä deti, ktoré sa vede a technike venujú už od skorého veku. V týchto priestoroch tak môžu rozvíjať svoje znalosti a záľuby. Slávnostné otvorenie prebehlo 1. októbra 2019. Všetkých prítomných privítala pracovníčka CVČ Alena Demková a riaditeľ Michal Malárik. Slova sa potom ujala pracovníčka CVČ Iveta Demková, ktorá sa stala hrdinkou tohto projektu, keďže práve ona neustále bojovala o to, ako získať finančné prostriedky na vybudovanie tohto detského sveta. Iveta si pre prítomných hostí pripravila i prezentáciu, v ktorej sme mohli vidieť, ako priestory vyzerali v pôvodnom stave a ako prebiehala ich rekonštrukcia. Na záver sa poďakovala všetkým, ktorí hlasovali za projekt a pomohli CVČ získať grant, či už to boli členovia a rodičia detí, vedenie a zamestnanci CVČ a mesto Šaľa.

Následne sa prítomní hostia presunuli do miestnosti, ktorá bola už plná detí. Deti boli z týchto nových priestorov nadšené. Teší ich, že práve niečo takéto sa nachádza u nás v Šali. Deti tu programujú vlastné hry, riadia robotov a vykonávajú mnoho ďalších činností, s ktorými by mal problém aj nejeden dospelý človek.

Nápad vytvoriť Detský svet vedy a techniky sa začal realizovať minulý školský rok a to vďaka projektu, ktorý vyhlásila nadácia sporiteľne cez grant Mám na to. Bola tu možnosť získať 8000 eur. Na získanie týchto finančných prostriedkov potrebovalo Centrum voľného času získať najväčší počet hlasov. Nakoniec sa to podarilo a už vo februári tohto roka sa z nápadu stávala realita. Z projektu sa nakúpili nové materiálne a didaktické pomôcky, a to napríklad notebooky, stoličky, stoly, lego, stavebnice a mnoho ďalších.

(DH)