Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 29.09.2017 - 15:11  //  aktualizácia: 29.09.2017 - 15:19  //  zobrazené: 2081

Ďalšie polohovateľné postele pre seniorov

Novými polohovateľnými posteľami potešili v piatok ďalších 15 klientov Domova dôchodcov v Šali. Budúci majitelia postelí sa ich už nevedeli dočkať.

V piatok bolo v domove dôchodcov rušno. Skladali sa tu moderné postele pre klientov zariadenia. Seniori sa môžu tešiť na 15 elektrických postelí aj s príslušenstvom - rošt, antidekubitný matrac, inkontinenčná podložka, vzpriamovacia hrazda s hrazdičkou a diaľkový ovládač so zámkom tlačidiel. Primátor Šale Jozef Belický verí, že aj takouto cestou prispieva mesto k zvyšovaniu životného štandardu našich seniorov. „Naši klienti v domovoch dôchodcov pracovali celý život, starali sa o svoje rodiny a zaslúžia si z našej strany tú najlepšiu starostlivosť, akú im vieme poskytnúť,“ dodal. V domove je už 13 takýchto moderných postelí. Tie pribudli do zariadenia postupne. „Sedem postelí sme zaobstarali sponzorsky a ďalších šesť sme si kúpili ku koncu roka z vlastných zdrojov. Týchto nových 15 sme získali prostredníctvom projektu. Ďakujem mestu, že sa do projektu zapojilo a podarilo sa nám ho dotiahnuť do konca,“ priblížila riaditeľka Domova dôchodcov v Šali Janka Hušvétyová. Mesto získalo na nákup postelí dotáciu z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR vo výške 9 000 eur. Z rozpočtu prispelo mesto ďalšími piatimi tisícami eur.

Nákup postelí víta personál. Postele uľahčia život personálu i klientom. „Pri vstávaní, pri líhaní môže sám elektricky, prostredníctvom ovládača manipulovať s posteľou. Pre imobilných klientoch je to veľká pomoc, môžeme ich polohovať. Máme aj antidekubitné matrace, ktoré zabránia preležaninám. Postele je možné výškovo nastaviť,“ povedala vedúca opatrovateľského úseku Nataša Komlósiová. Jasný názor na nové postele majú aj ich budúci majitelia. „Tešíme sa, lebo ja som mal porážku a je trošku problém postaviť sa z tej postele. Na tej polohovateľnej to bude určite lepšie,“ hovorí s úsmevom na tvári pán Ladislav Čurka, ktorý je v zariadení od samého začiatku. O výhodách postelí nepochybuje ani pani Ferenceiová. „Viete, mám postihnuté ruky, preto sa veľmi teším, lebo ťažko sa mi ide dole z tejto,“ skonštatovala pani Magdaléna.

 

(ek)

 

 

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  •  

 

 

  • Primátor Šale Jozef Belický a zástupca dodávateľskej spoločnosti polohovateľných postelí
  • Primátor Šale Jozef Belický a zástupca dodávateľskej spoločnosti polohovateľných postelí
  • riaditeľka Domova dôchodcov v Šali Janka Hušvétyová poďakovala primátorovi za úspešný projekt
  • pán Ladislav Čurka sa na svoju novú posteľ tiež veľmi teší