Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 04.04.2024 - 09:50  //  aktualizácia: 05.04.2024 - 10:21  //  zobrazené: 540

CT prístroj už je v šalianskej poliklinike

V stredu popoludní nastal menší rozruch v nemocničnom parku. Dôvodom bola inštalácia dlho očakávaného CT prístroja. Podľa našich informácií doviezli moderný prístroj z Nemecka.

„Nastal deň D, nie len pre občanov Šale, ale aj pre celý šaliansky región. Dnes je CT prístroj privezený, na začiatku mája budeme robiť už aj CT vyšetrenia, respektíve prevádzkovateľ,“ hovorí riaditeľ Polikliniky NSK Šaľa Róbert Baros. Ťažký prístroj premiestnili z nákladného auta pomocou žeriavu cez staré schodisko nemocnice. Nachádzať sa bude na druhom poschodí, kde sú aj RTG pracoviská.

Podľa našich informácií má prevádzkovateľ, spoločnosť Jessenius zmluvu so všetkými zdravotnými poisťovňami, čo by mala byť dobrá správa pre budúcich pacientov CT pracoviska. „Nitriansky samosprávny kraj vynaložilo financie do toho, aby tu CT mohlo byť v rámci stavebných úprav priestoroch a prívodu elektriky,“ hovorí Róbert Tölgyesi, viceprimátor Šale a zároveň krajský poslanec. „Myslím si, že je to naplnenie obrovskej túžby obyvateľov, aby nemuseli za takýmto vyšetrením chodiť po celom kraji. Veď vyšetrenie tomografom je bežná metóda vyšetrenia a potrebujeme to aj my. Veľmi, veľmi sa teším, že niekoľkoročné úsilie, ktoré vyvíjal Nitriansky kraj, prinieslo úspech,“ povedal primátor Šale, Jozef Belický. Poďakoval sa zároveň aj krajským poslancom a riaditeľovi polikliniky za snahu dostať CT do Šale.

 

(ek)

  • Zľava: Róbert Tölgyesi, viceprimátor Šale a a krajský poslanec, Róbert Baros, diaditeľ PoliklinikybNSK Šaľa, Jozef Belický, primátor Šale