Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.12.2022 - 08:57  //  aktualizácia: 19.12.2022 - 09:03  //  zobrazené: 2396

Chystajte si korčule, po oprave klzisko otvárame

„Nadšenci korčuľovania sa majú na čo tešiť. Snažíme sa ľadovú plochu opraviť, pretože pri tlakových skúškach pred sezónou sa zistilo, že niekde uniká chladiace médium. Musela sa rozbiť časť plochy, vymeniť potrubia, musíme naspäť zaliať betón, počkať, kým stvrdne a urobiť ľad,“ vyjadril sa primátor mesta Jozef Belický. Práce tu v týchto dňoch prebiehajú. Po ich ukončení, pri ideálnych teplotách, bude trvať vytvoriť ľad niekoľko dní.

Akonáhle bude klzisko pripravené pre verejnosť, budeme o tom informovať. „Verím, že medzi sviatkami sa pokorčuľujeme,“ dodal primátor. Musí ale tomu priať aj počasie. Prevádzka zimného štadiónu, najmä udržanie ľadu pri plusových teplotách, je energeticky veľmi náročná. Poslanci mesta ešte na septembrovom zasadnutí zastupiteľstva vzali na vedomie informáciu o šetriacich opatreniach – jedno z opatrení sa týka aj klziska. Ľad sa bude udržiavať chladením do +5 stupňov Celzia.

Mesto chystá v tomto roku novinku pre malých hokejistov, ktorí nie sú členmi žiadneho klubu. Budú mať spolu s rodičom vyhradené dve hodiny týždenne na to, aby sa v bezpečí, bez korčuľujúcej sa verejnosti, zoznamovali s hokejkou na ľade. O tejto novinke prinesieme ešte ďalšie informácie.

 

(ek)