Domov   >  Kino
publikované: 06.05.2019 - 14:52  //  aktualizácia: 06.05.2019 - 15:22  //  zobrazené: 1905

Avengeri v našom kine!

Tento týždeň budete mať pravdepodobne poslednú možnosť zažiť Avengerov v našom kine! A tiež nás čaká francúzska romantická komédia, rozprávka, riadny úlet s Matthewom McConaugheym a africké dobrodružstvom s Omarom Sy.

LÁSKA NA DRUHÝ POHĽAD
9. 5. 2019 (štvrtok) - 20:00

Keď sa Raphael a Olívia stretli mali obaja osemnásť rokov, bola to láska na prvý pohľad a začiatok veľkého milostného príbehu. Nezištne sa vzájomne podporujú pri naplňovaní svojich vášní, on je spisovateľ a ona klaviristka. Ako to vyzerá o desať rokov neskôr? Sú už manželmi, ale vášne a vzájomného porozumenia je medzi nimi už veľmi málo. Zatiaľ čo Raphael píše úspešné bestsellery, Olívia oželela vlastnú sólovú hudobnú kariéru, v ktorej ju jej manžel ohromený vlastným spisovateľským úspechom podporoval čoraz menej a menej. Jedného večera si Olívia prestane byť istá, či ju Raphael ešte miluje. Nasledujúce ráno sa Raphael prebúdza sám a čaká ho poriadny šok. Prepadne sa totiž do paralelného sveta, v ktorom žije úplne iný život. Olíviu v ňom nikdy nestretol, tá je teraz slávnou klaviristkou. On nie je spisovateľ, ale obyčajný učiteľ literatúry. Na hrudi má záhadné tetovanie s nápisom „ping“ a uvedomí si, že bez Olívie nedokáže žiť. Musí urobiť všetko preto, aby si jej lásku opäť získal a predovšetkým si ju zaslúžil. Jeho jedinou výhodou je, že ju z predchádzajúceho života dokonale pozná, vie, čo má rada, čo jej vadí a čo naopak miluje. V snahe získať po druhýkrát Olíviino srdce mu pomáha jeho najlepší kamarát, ktorý má na prsiach pre zmenu vytetované slovo „pong“.
Trailer k filmu:

 

POKÉMON: DETEKTIV PIKACHU
10., 12. 5. 2019 (piatok, nedeľa) - 17:30

Vo vesmíre pokémonov. Tim Goodman je bývalý tréner Pokémonov a syn prominentného detektíva Harryho Goodmana. Keď jeho otec zmizne pri autonehode, príde Tim do mesta Ryme kde stretne detektíva Pikachu, ktorý bol Harryho bývalým Pokémonom. Tim je nejakým spôsobom schopný porozumieť tomuto pokémonovi a neochotne spolupracuje, aby našiel svojho otca Harryho a odhalil tajomstvo okolo jeho zmiznutia. Dynamické duo čoskoro objaví nečestné sprisahanie, ktoré predstavuje hrozbu pre vesmír pokemonov.
Trailer k filmu:

 

AVENGERS: ENDGAME
10., 11. 5. 2019 (piatok, sobota) - 20:00

Po ničivých udalostiach v Avengers: Infinity War (2018) je vesmír v ruinách. S pomocou zostávajúcich spojencov sa Avengers znova zhromaždia, aby odvrátili akcie Thanosa a obnovili poriadok vo vesmíre.
Trailer k filmu:

 

YAO
11. 5. 2019 (sobota) - 18:00

Yao je mladý 13-ročný chlapec žijúci v jednej dedine na severe Senegalu a je ochotný urobiť všetko preto, aby sa mohol stretnúť so svojím hrdinom, ktorým je Seydou Tall, slávny francúzsky herec. Seydou Tall je pozvaný do Dakaru, aby tam predstavil svoju novú knihu, a po prvý raz navštívi krajinu, z ktorej pochádza. Aby si mladý Yao splnil svoj sen, naplánuje si útek a sám prekoná 387 kilometrov, ktoré ho delia od hlavného mesta. Herec je dojatý odhodlanosťou tohto dieťaťa a rozhodne sa utiecť pred povinnosťami a odprevadiť chlapca naspäť domov. Na prašných a neistých senegalských cestách však Seydou pochopí, že sa približuje nielen k chlapcovej dedine, ale zároveň k svojim koreňom.
Trailer k filmu:

 

THE BEACH BUM
12. 5. 2019 (nedeľa) - 20:00

Takto provokatívny, jedinečný, nekompromisný a pritom zábavný filmový žúr tu už dlho nebol. The Beach Bum natočilo neposlušné dieťa Hollywoodu Harmony Korine, ktorého celá tvorba je všetko možné, len nie obyčajná, a divákov nikdy nenechá len tak v pokoji. Jeho filmy sú rovnako zbožňované ako nenávidené, a rovnaký osud pravdepodobne čaká aj The Beach Bum. Príbeh spisovateľa, ktorý je stále zhúlený, žije podľa svojich vlastných pravidiel a striedavo brázdi Miami v luxusnom športiaku alebo sa fláka po pláži s bezdomovcami. Tak trochu ako keby sa Big Lebowski bratov Coenovcov posunul smerom ku Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavný hrdina (Matthew McConaughey) vyzerá ako plážový povaľač, správa sa ako plážový povaľač a zo všetkého najviac to aj je plážový povaľač a vagabund. Večne je pod vplyvom čohokoľvek omamného, ​​čo je práve po ruke, a žije vo veľkom štýle mimo akýchkoľvek pravidiel. Životom prechádza podľa vlastne vytvorených pravidiel a hovorí si Moondog. K tomu je ale básnik a je až nechutne bohatý. Občas si na to dokonca spomenie, rovnako ako na to, že má dcéru a ženu (Isla Fisher), ktorá ho miluje a súčasne podvádza so slávnym Snoop Doggom. Moondog sa potáca a svoje neuveriteľné eskapády vyvádza rovnako tak na ulici ako na luxusných večierkoch. Po jednom z nich narazí autom do stromu a musí ísť na odvykačku. Lenže tam nie je žiadna zábava a už vôbec tam nie sú drogy, ani poriadny alkohol, preto radšej utečie. Vďaka nehode príde o všetko. Ostáva ale v pohode a pritom stále niečo píše.
Trailer k filmu:

 

TEŠÍME SA NA VÁS!