Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 25.05.2023 - 15:51  //  aktualizácia: 30.05.2023 - 15:25  //  zobrazené: 1174

Aktualizácia: Práce v lesoparku sa už naplno rozbehli

Aktualizácia 30. mája 2023: Práce v lesoparku sa už rozbehli naplno, nastúpila technika a časť lesoparku je "opáskovaná". Obmedzený vstup je k časti, ktorá je známa ako betónový kruh, ostatná časť obľúbeného miesta je plne k dispozícii. 

Aktualizovaná je aj fotogaléria.

V lesoparku sa začínajú práce na skrášľovaní a revitalizácii. V uplynulých týždňoch už prebiehalo vytyčovanie inžinierskych sietí, dnes a zajtra budú premiestňovať drevené tabule označujúce zver a rastliny žijúce v lesoparku. Veľká časť lesoparku bude naďalej dostupná pre verejnosť, obmedzený prístup bude len k časti, ktorá bude opáskovaná. Prosíme, rešpektujte toto označenie.

Z upraveného priestoru sa stane príjemný prímestský park aj so sociálnym zázemím, po ktorom mnohí návštevníci túžili. Viacúčelový objekt s toaletami bude mať zelenú strechu a návštevníci sa budú môcť osviežiť pitnou vodou z vodnej fontánky. Vznikne tu aj tzv. suché jazierko na zachytávanie dažďovej vody, nad jazierkom bude malé drevené premostenie. Projekt je podporený z Nórskych fondov, o projekte čítajte viac tu:

https://sala.sk/clanok/onedlho-sa-zacinaju-prace-v-lesoparku

https://sala.sk/clanok/v-lesoparku-vznikne-relaxacna-zona?show_css=0

Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe.

Podporené Nórskom prostredníctvom Nórskych grantov. Spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky