Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 28.03.2023 - 09:25  //  aktualizácia: 29.03.2023 - 14:31  //  zobrazené: 1962

Extrémne silný vietor spôsobil škody aj v našom meste

AKTUALIZÁCIA, 29.3.2023

Dnes ráno sa začala oprava fasády bytovky na Kráľovskej ulici. Postupne, v najbližších dňoch prebehne aj kontrola fasády na celej budove. Riešime aj opravu strechy na Krízovom centre v Šali, vietor napáchal škody aj tam.

 

 

Na 27. marec 2023 vydal SHMÚ výstrahu až 2. stupňa pred silnými vetrami aj pre náš región. Škody spôsobili aj v našom meste.

Meteorológovia upozorňujú na to, že vietor, ktorý má v rámci druhého stupňa varovania silu 38-44m/s môže znamenať nebezpečenstvo aj pre ľudské aktivity, všade sa stretávame s výzvami zabezpečiť si majetok, neparkovať pod stromami a podobne. Pre reálnejšiu predstavu, znamená to vietor, ktorý fúka rýchlosťou približne 160 km/h. Žiaľ, nadpriemerná a nezvyčajná sila vetra, netypická pre náš región, spôsobila škody aj v našom meste.

V popoludňajších hodinách dostal správca bytovky na Kráľovskej ulici informáciu o padnutých kachličkách z fasády. Správca bytovky situáciu okamžite riešil a urobil všetko pre zamedzenie vzniku ďalších škôd. Vzniknutá škoda sa rieši s dotknutou osobou, ktorej vznikla škoda na vozidle, ako poistná udalosť. Správca bytovky v súčinnosti s mestom Šaľa samozrejme podnikajú v tejto chvíli ďalšie kroky smerom k zhotoviteľovi stavby, vzniknutú situáciu reklamujú. Nateraz je budova zabezpečená a akonáhle sa počasie umúdri, zhotoviteľ stavby zabezpečí opravu fasády a tiež kontrolu fasády na celej budove. Nájomníci budú informovaní o tom, kedy zhotoviteľ stavby postaví pri bytovke lešenie. So zhotoviteľom komunikujeme a nevylučuje sa ani možnosť, že lešenie postavia ešte dnes alebo zajtra.

Žiaľ, bytovka na Kráľovskej ulici nie je jedinou „obeťou“ extrémneho vetra. Včera sa v dôsledku veľmi silného vetra odtrhla časť strechy aj na budove Krízového centra v Šali. Situácii sa kolegovia z majetkového a investičného oddelenia intenzívne venujú.

 

(ek)