Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 07.12.2011 - 15:17  //  aktualizácia: 07.12.2011 - 15:21  //  zobrazené: 2335

09/2011 zasadnutie ekonomickej komisie

číslo: 09/2011  |  dátum konania: 05.12.2011

Prítomní: Ing. Tibor Baran,   Miroslav Gera,  Ing. František Botka,  Ing. Peter Andrási,
Ing. Katarína Machová, Ing. Július Bujdák,  Ing. Ondrej Moťovský,  Ing. Helena Psotová

Ospravedlnení:  Ing. Štefan Bartošovič

1. Opatrenia na zlepšenie bilancie bežného rozpočtu mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Opatrenia na zlepšenie bilancie bežného rozpočtu mesta Šaľa a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 107:
• komisia neodporúča MsZ prerokovať uvedený materiál
• komisia odporúča prerokovať uvedený materiál v súvislosti s prerokovaním Návrhu rozpočtu mesta Šaľa a rozpočtových organizácií a príspevkovej organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa na rok 2012.

2. Návrh VZN č. .... o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a a drobné stavebné odpady na území mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh VZN č. .... o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a a drobné stavebné odpady na území mesta Šaľa    a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 108:
komisia odporúča schváliť MsZ VZN č. ... o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a a drobné stavebné odpady na území mesta Šaľa v predloženom znení s tým, že v § 15 bod. 9 v prvej vete  sa doplní slovo „môže“ t.j. text bude znieť „Mesto  môže poskytnúť úľavu, resp. odpustenie miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady len tým žiadateľom ( poplatníkom ), voči ktorým neeviduje nedoplatky na miestnom poplatku za KO za predchádzajúce roky.

3. Návrh VZN č. ... o dani z nehnuteľností na území mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh VZN č. ... o dani z nehnuteľností na území mesta Šaľa  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 109:
komisia odporúča MsZ schváliť preložený Návrh VZN č. ... o dani z nehnuteľností na území mesta Šaľa

4. Návrh na prijatie kontokorentného úveru

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na prijatie kontokorentného úveru  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 110:
•  komisia neodporúča MsZ prerokovať uvedený materiál
• komisia odporúča prerokovať uvedený materiál v súvislosti s prerokovaním Návrhu rozpočtu mesta Šaľa a rozpočtových organizácií a príspevkovej organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa na rok 2012.

5. Návrh cenníka vstupného – Zimný štadión mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh cenníka vstupného – Zimný štadión mesta Šaľa  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 111:
komisia odporúča schváliť Návrh cenníka vstupného na zimný štadión nasledovne:
• deti a mládež do 15 r. + školské družiny – pôvodná výška vstupného
• ostatné – navrhovaná výška vstupného

6. Allianz – Slovenská poisťovňa a.s., Bratislava – prevod pozemku na Hlavnej ul. v Šali z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala prevod pozemku na Hlavnej ul. v Šali z dôvodu hodného osobitného zreteľa – Allianz Slovenská poisťovňa a.s. Bratislava   a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 112:
komisia odporúča schváliť  odplatný prevod majetku mesta na Hlavnej ul. v Šali, novovytvorenej CKN parc. č. 2026/5 v k. ú. Šaľa (v súlade s GP č. 16/2011 overeného Správou katastra pod    č. 302/2011, dňa 21. 10. 2011) o výmere 15 m2, v cene 34,96 Eur/m2, t.j. v celkovej cene 524,40 Eur pre Allianz – Slovenská poisťovňa, a.s., ústredie, Dostojevského rad 4, Bratislava.

7. Fotoklub Šaľa o.z. – žiadosť o odpustenie ročného nájmu za nebytové priestory a režijné náklady v SD v Šali Veči – schválenie prenájmu majetku mesta, nebytových priestorov, z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Fotoklub Šaľa o.z. o odpustenie ročného nájmu za nebytové priestory a režijné náklady v SD v Šali Veči – schválenie prenájmu majetku mesta, nebytových priestorov, z dôvodu hodného osobitného zreteľa a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 113:
komisia odporúča schváliť nájomné za prenájom nebytových priestorov v Spoločenskom dome Šali - Veči, t. j. 1,20 Eur/rok pre Fotoklub Šaľa na obdobie jedného roka, od 01. 01. 2012 do 31. 12. 2012, režijné náklady si nájomca bude hradiť v plnej výške.

8. František Gál, Veľká Mača 886 – žiadosť o odpustenie poplatkov z omeškania na nájomnom byte na ul. Rímskej 2138/3 v Šali

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Františka Gála o odpustenie poplatkov z omeškania na nájomnom byte na ul. Rímskej 2138/3 v Šali a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 114:
komisia nesúhlasí s odpustením poplatkov z omeškania na nájomnom byte na ul. Rímskej 2138/3 v Šali pre Františka Gála, Veľká Mača 886

9. Informácia o výsledku obchodnej verejnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemkov za účelom realizácie bytovej zástavby s polyfunkciou na Kráľovskej ulici v Šali – VI.“ a opätovný návrh podmienok na vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Informáciu o výsledku obchodnej verejnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemkov za účelom realizácie bytovej zástavby s polyfunkciou na Kráľovskej ulici v Šali – VI.“ a opätovný návrh podmienok na vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 115:
• komisia odporúča ponechať pôvodnú kúpnu cenu za pozemok t.j. 400.000,- EUR
• komisia odporúča zvoľniť podmienky na vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže

10. Informácia o výsledku obchodnej verejnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu budovy súp. č. 2062 na ul. Komenského v Šali – Veči vrátane  areálu na parc.č. 3207/1 s následnou rekonštrukciou – IV“.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Informácua o výsledku obchodnej verejnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu budovy súp. č. 2062 na ul. Komenského v Šali – Veči vrátane  areálu na parc.č. 3207/1 s následnou rekonštrukciou – IV“  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 116:
komisia odporúča vyhlásiť ďalšiu verejnú obchodnú súťaž na predaj budovy súp.č. 2062 na ul. Komenského v Šali – Veči vrátane areálu na parc.č. 3207/1 s následnou rekonštrukciou.

11. Vyhodnotenie obchodnej verejnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemku na Feketeházyho ul. v Šali ( za areálom poisťovne Allianz), parc.č. 2026/1 o výmere 784 m2  – III.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Vyhodnotenie obchodnej verejnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemku na Feketeházyho ul. v Šali ( za areálom poisťovne Allianz), parc.č. 2026/1 o výmere 784 m2  – III.  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 117:
komisia berie na vedomie Vyhodnotenie obchodnej verejnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemku na Feketeházyho ul. v Šali ( za areálom poisťovne Allianz), parc.č. 2026/1 o výmere 784 m2  – III.

12. Spôsob nakladania s majetkom mesta – schválenie zámeru prenájmu majetku mesta, poľnohospodárskej pôdy, s požiadavkou na predkladanie cenových ponúk.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Spôsob určenia nakladania s majetkom mesta – schválenie zámeru prenájmu majetku mesta, poľnohospodárskej pôdy, s požiadavkou na predkladanie cenových ponúk  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 118:
komisia odporúča MsZ zverejniť zámer priameho prenájmu poľnohospodárskej pôdy v majetku mesta Šaľa s požiadavkou na predkladanie cenových ponúk, v lokalitách pri ČOV v Šali a „Trnovecký klin“, spolu o výmere 243 875 m2 poľnohospodárskej pôdy, v min. cene nájmu 100 Eur/ha/rok, na obdobie 5 rokov

13. Zmeny zmluvných strán – nájomcov, v uzatvorených (jestvujúcich) nájomných zmluvách pri nájmoch pozemkov v majetku mesta, z dôvodov hodných osobitného zreteľa.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Zmeny zmluvných strán – nájomcov, v uzatvorených (jestvujúcich) nájomných zmluvách pri nájmoch pozemkov v majetku mesta, z dôvodov hodných osobitného zreteľa.  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 119:
komisia odporúča MsZ schváliť zmenu nájomcov v užívaní pozemkov vo vlastníctve mesta podľa prílohy č.1 k uzneseniu MsZ skončením nájomných vzťahov s doterajšími nájomcami a uzatvorením nových zmluvných vzťahov pre žiadateľov.

14. Prenájom pozemkov pre užívateľov záhradiek v záhradkárskej osade „Pri kúpalisku – rozšírenie“.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Prenájom pozemkov pre užívateľov záhradiek v záhradkárskej osade „Pri kúpalisku – rozšírenie“  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 120:
komisia odporúča MsZ schváliť prenájom pozemku – orná pôda, parc. č. 2424/11 o výmere 3 565 m2, na dobu neurčitú od   01. 01. 2012, za účelom užívania záhradiek a podielu na spoločnej prístupovej  komunikácii, pre užívateľov podľa  prílohy, v cene stanovenej v zmysle VZN  č.11/2011      Zásady hospodárenia s majetkom mesta.

15. Futbalový klub Slovan Duslo Šaľa – schválenie prenájmu majetku mesta, nebytových priestorov, na Futbalovom štadióne v Šali – Veči, z dôvodu hodného osobitného zreteľa.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala schválenie prenájmu majetku mesta, nebytových priestorov na Futbalovom štadióne v Šali – Veči pre Futbalový klub Slovan Duslo Šaľa   a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 121:
komisia odporúča MsZ schváliťprenájom majetku mesta Šaľa nebytových priestorov  na Futbalovom štadióne v Šali - Veči a to: 
- futbalový štadión, stavba súp.č. 1727, na pozemku parc.č. 3962
- vedľajšia tribúna  na parc.č. 3963
- garáž pre techniku na parc.č. 3964
- pomocné soc. priestory na parc.č. 3965
- soc. prevádzková budova s tribúnou a bytom správcu  na parc.č. 3967/12
- soc. prevádzková budova s tribúnou a bytom správcu  na parc.č. 3967/13
- soc. prevádzková budova s tribúnou a bytom správcu  na parc.č. 3967/14
- umelý trávnik na parc. č. 3967/11
(pozemky sú evidované na LV č.868), pre  Futbalový klub Slovan Duslo Šaľa, OZ, so sídlom Šaľa, ul. Nitrianska 1727/1, na dobu neurčitú, za ročný prenájom 0,40 Eur/rok, s tým, že režijné náklady (elektrickú energiu, plyn, vodné – stočné) hradí mesto v plnej výške.
Ďalšie podmienky nájmu:
a) v roku 2012 prenajímateľ prispeje na kosenie a údržbu trávnikov vo výške 20 000 Eur
b) prenajímateľ súhlasí s tým, aby nájomné za prenájom umelého trávnika, podľa cenníka, ktorý je prílohou  č.1 tohto uznesenia,  bolo príjmom Futbalového klubu, ktorý bude predkladať prenajímateľovi  prehľad  príjmov  ku kontrole 1 x mesačne, podľa podmienok dohodnutých  v NZ
c) prenajímateľ prehodnotí  plnenie podmienok  podľa bodu a) a b) k 30.9.2012

16. Futbalový klub Slovan Duslo šaľa – žiadosť o odpustenie ceny nájmu za prenájom športovej haly

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Futbalového klubu Slovan Duslo Šaľa o odpustenie ceny nájmu za prenájom športovej haly za účelom organizovania futbalového turnaja mladších žiakov „O pohár primátora mesta Šaľa“ dňa 4. 12. 2011  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 122:
komisia súhlasí s odpustením režijných nákladov

17. Futbalový klub Slovan Duslo šaľa – žiadosť o odpustenie ceny nájmu za prenájom športovej haly

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Futbalového klubu Slovan Duslo Šaľa o odpustenie ceny nájmu za prenájom športovej haly za účelom organizovania futbalového turnaja starších žiakov dňa 18. 12. 2011  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 123:
komisia súhlasí s odpustením režijných nákladov

18. Futbalový klub Slovan Duslo šaľa – žiadosť o odpustenie ceny nájmu za prenájom športovej haly

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Futbalového klubu Slovan Duslo Šaľa o odpustenie ceny nájmu za prenájom športovej haly za účelom organizovania medzinárodného  futbalového turnaja žiačok dňa 11. 12. 2011  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 124:
komisia súhlasí s odpustením režijných nákladov

19. Občianske združenie PRO VITA – žiadosť o odpustenie ceny nájmu za prenájom divadelnej sály v Dome kultúry

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Občianskeho združenia PRO VITA o odpustenie ceny nájmu za prenájom divadelnej sály za účelom usporiadania 18. ročníka dobročinného hudobného koncertu Lívie Ághovej a jej hostí dňa 7. januára 2012  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 125:
komisia súhlasí s odpustením režijných nákladov

20. Autodoprava Kamil Dobiš, Močenok – žiadosť o splátkový kalendár

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Autodoprava Kamil Dobiš, Močenok o splátkový kalendár na zaplatenie pokuty 5.000,- EUR ( pokuta uložená stavebných úradom )  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 126
komisia nesúhlasí so splátkovým kalendárom pre Autodopravu Kamil Dobiš, Močenok na úhradu pokuty.

20. Ing. Erika Lanczová, Fr. Kráľa 7, Šaľa – žiadosť  o prenájom športovej haly

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Ing. Eriky Lanczovej o prenájom športovej haly za účelom organizácie volejbalového turnaja amatérskych družstiev  dňa 10. 12. 2011   a schválila nasledovné uznesenie:
• komisia neprijala žiadne uznesenie, nakoľko Ing. Lanczová žiadala o prenájom športovej haly a ekonomická komisia sa vyjadruje iba k odpusteniu režijných nákladov ( odpustenie základného nájomného je v kompetencii primátora mesta )