Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 28.06.2011 - 10:17  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 10:22  //  zobrazené: 2176

06/2011 zasadnutie ekonomickej komisie

číslo: 06/2011  |  dátum konania: 27.06.2011

Prítomní: Ing. Tibor Baran,  Ing. Helena Psotová,  Miroslav Gera, Ing. Štefan Bartošovič,  Ing. František Botka,  Ing. Peter Andrási, Ing. Katarína Machová

Ospravedlnení: Ing. Július Bujdák, Ing. Ondrej Moťovský

1. Správa o výsledku kontroly Najvyššieho kontrolného úradu SR

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Správu o výsledku kontroly Najvyššieho kontrolného úradu SR a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 58:
komisia berie na vedomie Správu o výsledku kontroly Najvyššieho kontrolného úradu SR

2. Záverečný účet mesta Šaľa, rozpočtových organizácií a príspevkovej organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa za rok 2010. Stanovisko hlavného kontrolóra k návrhu záverečného účtu mesta Šaľa za rok 2010.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Záverečný účet mesta Šaľa, rozpočtových organizácií a príspevkovej organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa za rok 2010, Stanovisko hlavného kontrolóra k návrhu záverečného účtu mesta Šaľa za rok 2010 a schválila nasledovné uznesenie:
komisia neprijala žiadne uznesenie

3. Vyhodnotenie plnenia merateľných ukazovateľov Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Šaľa a okolia v znení Aktualizácie - doplnenia o opatrenie Zdravotníctvo za rok 2010.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Vyhodnotenie plnenia merateľných ukazovateľov Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Šaľa a okolia v znení Aktualizácie - doplnenia o opatrenie Zdravotníctvo za rok 2010 a schválila nasledovné uznesenie:
komisia neprijala žiadne uznesenie

4. Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za apríl 2011

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za apríl 2011  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 59:
 komisia berie na vedomie Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za apríl 2011  a navrhuje zmeniť názov materiálu na: Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za január ? apríl 2011.

5. Návrh platu primátora mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh platu primátora mesta Šaľa  a schválila nasledovné uznesenie:
komisia neprijala žiadne uznesenie

6. Priority a riziká rozpočtu 2011

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Priority a riziká rozpočtu 2011  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 60:
 komisia nesúhlasí s predloženým návrhom na uznesenie MsZ t.j.:

Mestské zastupiteľstvo v Šali
A. prerokovalo
informáciu o prioritách a rizikách rozpočtu 2011,
B. schvaľuje
1. informáciu o prioritách a rizikách rozpočtu 2011 s presunom investičnej akcie ?Sobášna miestnosť ? stôl? do druhej skupiny investícií,
2. vystúpenie Mesta Šaľa zo Združenia miest a obcí Slovenska,
3. vystúpenie Mesta Šaľa zo Združenia miest a obcí galantsko-šalianskeho regiónu,
C. odporúča
1. primátorovi mesta pristupovať k znižovaniu bežného nájmu pri prenájme nehnuteľností mesta primerane cieľovej skupine s tým, že zvýhodňované budú najmä akcie pre deti a mládež,
2. ekonomickej komisii neznižovať resp. neodpúšťať výdavky na réžie pri prenájme nehnuteľností mesta.

7. Návrh na úpravu rozpočtu mesta Šaľa a rozpočtových organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa na rok 2011

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na úpravu rozpočtu mesta Šaľa a rozpočtových organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa na rok 2011   a schválila nasledovné uznesenie:
komisia neprijala žiadne uznesenie

8. MUDr. Alexander Štítnický, Hliník 456, Šaľa - prevod majetku mesta z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť MUDr. Alexandra Štítnického o prevod majetku mesta z dôvodu hodného osobitného zreteľa   a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 61:
komisia súhlasí s predloženým návrhom na uznesenie MsZ t.j.:

Mestské zastupiteľstvo v Šali
A. prerokovalo
prevod majetku mesta mesta z dôvodu hodného osobitného zreteľa,
B. konštatuje,
že v zmysle § 9a ods. 8 písm. e) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení
neskorších predpisov:
1. ide o prípad hodný osobitného zreteľa spočívajúci vo finančnej situácii mesta
2. bol zámer prevodu majetku mesta z dôvodu hodného osobitného zreteľa zverejnený dňa 01. 06. 2011
C. schvaľuje
prevod majetku mesta - pozemku so spevnenými plochami a zeleňou pred objektom
psychiatrickej ambulancie na Nemocničnej ul. v Šali, časť CKN parc. č. 2077/13 a časť
parc.č. 2056/1 v k.ú. Šaľa o celkovej výmere cca 265 m2 (výmera bude upresnená GP) do
výlučného vlastníctva MUDr. Alexandra Štítnického, trvale bytom Šaľa, Hliníkova 45,
v cene 59,749 Eur/m2, t.j. v celkovej sume cca 15 833,48 Eur.

9. SVB a NP ?centrum?, M.M.Hodžu, Šaľa, SVB a NP Máj, 1. mája Šaľa, SVB a NP H55, M.M.Hodžu Šaľa - žiadosť o uzavretie prechodového trojuholníka

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť SVB a NP centrum, M.M.Hodžu, Šaľa, SVB a NP Máj, 1. mája Šaľa, SVB a NP H, M.M.Hodžu Šaľa  o uzavretie prechodového trojuholníka    a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 62:
komisia súhlasí s predloženým návrhom na uznesenie MsZ t.j.:

Mestské zastupiteľstvo v Šali
A.  prerokovalo
žiadosť o uzavretie prechodového trojuholníka pri obytnom dome
B.  schvaľuje
zverejniť zámer prenájmu pozemku za účelom uzavretia prechodového trojuholníka z dôvodu hodného osobitného zreteľa spočívajúci v ochrane majetku spoločenstiev na Ul. M. M. Hodžu a 1. mája v Šali, časť parc. č. 2338/1 o výmere cca
112 m2 v cene v zmysle VZN č. 6/2007, t.j. 0,099 Eur/m2/rok, t.j. pri výmere cca 112 m2 je cena prenájmu vo výške cca 11,08 Eur/rok, na dobu neurčitú, pre Spoločenstvo vlastníkov bytov a nebytových priestorov Centrum, Máj a ?H 55?,  zastúpené predsedami spoločenstiev.

10. SVB a NP Hurbanova 911?, Hurbanova ul. Šaľa, SVB a NP "Hurban", Hurbanova ul. Šaľa, SVB a NP ? 8. mája 909/19?, 8. mája ul. Šaľa ? žiadosť o uzavretie prechodového trojuholníka.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť SVB a NP ?Hurbanova 911?, Hurbanova ul. Šaľa, SVB a NP ?Hurban?, Hurbanova ul. Šaľa, SVB a NP ? 8. mája 909/19?, 8. mája ul. Šaľa  o uzavretie prechodového trojuholníka a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 63:
komisia súhlasí s predloženým návrhom na uznesenie MsZ t.j.:

Mestské zastupiteľstvo v Šali
A.  prerokovalo
žiadosť o uzavretie prechodového trojuholníka pri obytnom dome
B.  schvaľuje
zverejniť zámer prenájmu pozemku za účelom uzavretia prechodového trojuholníka z dôvodu hodného osobitného zreteľa spočívajúci v ochrane majetku spoločenstiev na
Hurbanovej ul. a 8. mája v Šali, časť parc. č. 2338/1 o výmere cca 112 m2 v cene v zmysle VZN č. 6/2007, t.j. 0,099 Eur/m2/rok, t.j. pri výmere cca 112 m2 je cena prenájmu vo výške cca 11,08 Eur/rok, na dobu neurčitú, pre Spoločenstvo vlastníkov bytov a nebytových priestorov ?Hurbanova 911?,

11. SVB a NP  ?SNP 5?, SNP ul. Šaľa, SVB a NP ?8. mája 907?, 8. mája ul. Šaľa, SVB a NP "8. mája 908", 8. mája ul. Šaľa - žiadosť o uzavretie prechodového trojuholníka.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť SVB a NP  ?SNP 5?, SNP ul. Šaľa, SVB a NP ?8. mája 907?, 8. mája ul. Šaľa, SVB a NP ?8. mája 908?, 8. mája ul. Šaľa o uzavretie prechodového trojuholníka a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 64:
komisia súhlasí s predloženým návrhom na uznesenie MsZ t.j.:

Mestské zastupiteľstvo v Šali
A.  prerokovalo
žiadosť o uzavretie prechodového trojuholníka pri obytnom dome
B.  schvaľuje
zverejniť zámer prenájmu pozemku za účelom uzavretia prechodového trojuholníka z dôvodu hodného osobitného zreteľa spočívajúci v ochrane majetku spoločenstiev na
Ul. SNP a 8. mája v Šali, časť parc. č. 2338/1 o výmere cca 112 m2 v cene v zmysle VZN č. 6/2007, t.j. 0,099 Eur/m2/rok, t.j. pri výmere cca 112 m2 je cena prenájmu vo výške cca 11,08 Eur/rok, na dobu neurčitú, pre Spoločenstvo vlastníkov bytov a nebytových priestorov ?SNP 5?, ?8. mája 907? a ?8. mája 908?,  zastúpené predsedami spoločenstiev.

12. Richard Kovács, Rímska 1, Šaľa ? žiadosť o odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Richarda Kovácsa o odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu  - byt č. 23 na Rímskej ul. č. 1   / celý dlh na istine menovaný zaplatil 27. 5. 2011 ) a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 65:
 komisia nesúhlasí s odpustením poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu pre Richarda Kovácsa.

13. Anna Kubíková, Letná 1, Šaľa ? žiadosť o odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Anny Kubíkovej o  odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu ? byt č. 9 na Letnej ul. č. 1 ( nedoplatok na nájomnom je uhradený )  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 66:
 komisia nesúhlasí s odpustením poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu pre Annu Kubíkovú.

14. Zoltán Györy, Germánska  1, Šaľa ? žiadosť o splácanie kúpnej ceny za nebytové priestory v COV formou splátkového kalendára.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Zoltána Györyho  o   splácanie kúpnej ceny za nebytové priestory v COV formou splátkového kalendára   a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 67:
komisia nesúhlasí so splácaním kúpnej ceny za nebytové priestory v COV formou splátkového kalendára

15. FARMA MAJCICHOV a.s. -  návrh na doriešenie právneho vzťahu k užívaným pozemkom v majetku mesta, k poľnohospodárskej pôde v lokalite "Trnovecký klin"

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh FARMY MAJCICHOV a.s.  na doriešenie právneho vzťahu k užívaným pozemkom v majetku mesta, k poľnohospodárskej pôde v lokalite ?Trnovecký klin?    a schválila nasledovné uznesenie:
komisia neprijala žiadne uznesenie

16. Návrh na odsúhlasenie kúpnej ceny za predaj pozemku pred Spoločenským domom v Šali ? Veči formou splátkového kalendára v zmysle Uznesenia č. 3/2011

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na odsúhlasenie kúpnej ceny za predaj pozemku pred Spoločenským domom v Šali ? Veči formou splátkového kalendára v zmysle Uznsenia č. 3/2011   a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 68:
 komisia súhlasí s predloženým návrhom na uznesenie MsZ t.j.:

Mestské zastupiteľstvo v Šali
A. prerokovalo
návrh na odsúhlasenie kúpnej ceny za predaj pozemku pred Spoločenským domom v Šali
- Veči formou splátkového kalendára v zmysle Uznesenia č. 3/2011 - XIII.,
B. schvaľuje
1. zmluvný odplatný prevod nehnuteľností v k.ú. Šaľa - výkup pozemkových
nehnuteľností vedených v KN E na LV č. 3787 a to parc.č. 145, zastavané plochy
a nádvoria o výmere 680 m2 a parc.č. 146/1, orná pôda o výmere 554 m2 v
spoluvlastníckom podiele 1/1 (podľa GP č. 17-05/2010 ako novovytvorené parcely
KN C č. 3201/5, 3202/4 a 3201/4, ostatná plocha), spolu výmeru 1234 m2 od Márii
Molnárovej rod. Peőczovej, bytom Dunajská Streda, Ul. Táborová 744/6, za
jednotkovú cenu podľa ponuky vlastníčky , t.j. 30 Eur/ m2, t.j. za celú výmeru spolu
37 020 Eur, bez požiadavky na úhradu za predchádzajúce užívanie s tým, že
zmluvné strany hradia vzniknuté poplatky spojené s prevodom nehnuteľností v 1/2
2. splácanie kúpnej ceny formou splátkového kalendára, v 4 splátkach nasledovne:
1. splátka 9255 Eur, pri podpise KZ
2. splátka 9255 Eur, do 31.12.2011
3. splátka 9255 Eur, do 31.03.2012
4. splátka 9255 Eur, do 30.06.2012
3. zriadenie záložného práva na predmet prevodu, t.j. na novovytvorené parcely KN C č.
3201/5, 3202/4 a 3201/4, v prospech predávajúcej Márii Molnárovej rod. Peőczovej,
bytom Dunajská Streda, Ul. Táborová 744/6, do doby splatenia celej kúpnej ceny

17. OZ Zatúlané psíky Šaľa , Kráľová nad Váhom č. 719 žiadosť o prenájom pozemku

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť OZ Zatúlané psíky Šaľa so sídlom Kráľová nad Váhom č. 719 o prenájom pozemku  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 69:
komisia súhlasí s predloženým návrhom na uznesenie MsZ alternatíva č. 1 t.j.:

Mestské zastupiteľstvo v Šali
A. prerokovalo
žiadosti OZ Zatúlané psíky Šaľa o prenájom pozemku,
B. schvaľuje
alternatíva č.1:
zverejniť zámer prenajať poľnohospodársku pôdu v k.ú. Šaľa v lokalite pri ČOV, vedenej v KN reg. C na LV č.1 a to časť parc.č. 5181/67, orná pôda o výmere cca 200 m2, časť parc.č. 5181/44, orná pôda o výmere cca 400 m2, časť parc.č. 5181/45, orná pôda o výmere cca 400 m2, spolu cca 1000 m2 (výmeru upresní GP), ako prípad hodný osobitného zreteľa v súlade s § 9a, bod 9, písm. c) zák.č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení, spočívajúci v zriadení útulku pre opustené a týrané zvieratá, za symbolickú cenu 1 Eur/celá výmera/rok, s dobou nájmu 10 rokov, so začiatkom nájmu od 01. 01. 2012.

18. BETALOV s.r.o., Hlavná 45/26, Šaľa ? spôsob určenia nakladania s majetkom mesta

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť s.r.o. BETALOV o odkúpenie  nebytového priestoru v COV Šaľa Veča a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 70:
komisia súhlasí s predloženým návrhom na uznesenie MsZ ? alternatíva č. 1 t.j.:

Alternatíva č.1
Mestské zastupiteľstvo v Šali
A. prerokovalo
spôsob určenia nakladania s majetkom mesta
B. schvaľuje
1. zverejniť zámer priameho predaja majetku mesta v k.ú. Šaľa vedeného na LV č. 7012:
- nebytový obchodný priestor D1/4 o celkovej výmere 9,30 m2 v polyfunkčnej budove
COV, súpis. č. 1854, na prízemí bloku D, nachádzajúci sa na CKN parc.č. 3080/18,
vrátane prislúchajúceho spoluvlastníckeho podielu na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu v rozsahu 1368/544827, - spoluvlastnícky podiel v rozsahu 1368/544827 na pozemku CKN parc.č. 3080/18, s tým, že podaná cenová ponuka musí byť v minimálnej celkovej cena 1 707 Eur (1 434 Eur za obchodný priestor a 273 Eur za pozemok).
2. doručené cenové ponuky následne predložiť na zasadnutie MsZ, ktoré podané cenové
ponuky vyhodnotí
C. ukladá
1. uverejniť oznámenie na predkladanie cenových ponúk na priamy odpredaj
nehnuteľností:
- nebytový obchodný priestor D1/4 o celkovej výmere 9,30 m2 v polyfunkčnej budove
COV, súpis. č. 1854, na prízemí bloku D, nachádzajúci sa na CKN parc.č. 3080/18, vrátane prislúchajúceho spoluvlastníckeho podielu na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu v rozsahu 1368/544827 v min. cene 1 434 Eur - spoluvlastnícky podiel v rozsahu 1368/544827 na pozemku CKN parc.č. 3080/18 v min. cene 273 Eur

19. Ivan Marček, Gen.L.Svobodu 7, Šaľa ? spôsob určenia nakladania s majetkom

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Ivana Marčeka o odkúpenie pozemku, časť parc.č. 3080/3 o výmere cca 211 m2 na Nitrianskej ul. a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 71
 komisia nesúhlasí s predloženým návrhom na uznesenie MsZ t.j.:

Mestské zastupiteľstvo v Šali
A.  prerokovalo
 spôsob určenia nakladania s majetkom mesta
B. konštatuje
 že ide o prípad hodný osobitného zreteľa v zmysle v zmysle § 9a ods. 8 písm. e) zákona č.   138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, spočívajúci v tom, že ide o ....................................................................................................
C. schvaľuje
zverejniť zámer prevodu majetku mesta, pozemku na Nitrianskej ul. v Šali, časť parc. č. 3080/3 o výmere cca 211 m2 (výmeru upresní GP) pre Ivana Marčeka, trvale bytom Šaľa, Gen L. Svobodu 1935/7, v cene 29,874 Eur/m2 , t.j. pri výmere cca 211 m2 je cena cca 6 303,41 Eur.

20. Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s VaVJM Šaľa ? žiadosť o odpustenie nájomného a režijných nákladov

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Základnej školy s materskou školou Petra Pázmánya s VaVJM Šaľa  o odpustenie nájomného a režijných nákladov za prenájom divadelnej sály v Dome kultúry dňa 20. 5. 2011 pri príležitosti 60. výročia založenia školy  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 72:
komisia súhlasí s odpustením režijných nákladov pre  Základnú školu s materskou školou Petra Pázmánya s VaVJM Šaľa ( základné nájomné odpustil primátor mesta )

21. Ing. Tatiana Sedláková, Fr.Kráľa 1, Šaľa ? žiadosť o súhlas s výmenou okien v byte s poskytnutím finančného príspevku

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Ing. Tatiany Sedlákovej o súhlas s výmenou okien v byte s poskytnutím finančného príspevku a schválila nasledovné uznesenie:
- komisia neprijala žiadne uznesenie
- komisia žiada predložiť návrh komplexného riešenia výmeny okien v nájomných bytoch

22. Rozália Kubeníková, V.Šrobára 11, Šaľa ? žiadosť o súhlas s výmenou okien v byte s poskytnutím finančného príspevku

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Rozália Kubeníkovej  o súhlas s výmenou okien v byte s poskytnutím finančného príspevku a schválila nasledovné uznesenie:
- komisia neprijala žiadne uznesenie
- komisia žiada predložiť návrh komplexného riešenia výmeny okien v nájomných bytoch

23. Eva Krošláková, V.Šrobára 11, Šaľa ? žiadosť o súhlas s výmenou okien v byte s poskytnutím finančného príspevku resp. zápočet nákladov

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Evy Krošlákovej   o súhlas s výmenou okien v byte s poskytnutím finančného príspevku resp. zápočet nákladov a schválila nasledovné uznesenie:
- komisia neprijala žiadne uznesenie
- komisia žiada predložiť návrh komplexného riešenia výmeny okien v nájomných bytoch

24. Jozef a Júlia Hučkovci,  V.Šrobára 9, Šaľa ? žiadosť o súhlas s výmenou okien v byte s poskytnutím finančného príspevku

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Jozefa a Júlie Hučkovcov o súhlas s výmenou okien v byte s poskytnutím finančného príspevku a schválila nasledovné uznesenie:
- komisia neprijala žiadne uznesenie
- komisia žiada predložiť návrh komplexného riešenia výmeny okien v nájomných bytoch