Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 04.10.2011 - 10:39  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 10:40  //  zobrazené: 2230

05/2011 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 05/2011  |  dátum konania: 26.09.2011

Uznesenie č. VI/1.
Zámer Duslo, a.s. Šaľa posudzovaný v zmysle zákona o posudzovaní vplyvov na ŽP: „Výroba cyklohexylamínu“
Zasadnutia komisie sa zúčastnili aj zástupcovia akciovej spoločnosti Duslo, Ing. Jozef Mako a Ing. Branislav Brežný, ktorý podrobne oboznámili členov komisie s novo navrhovanou činnosťou. Zámer navrhuje zaviesť výrobu cyklohexilamínu na jestvujúcej prevádzke Dusantoxu IPPD, s ktorej prevádzkovaním sa v budúcnosti v spoločnosti neuvažuje. V súčasnosti sa na uvedenej výrobni v rámci prevádzkového pokusu odskúšava výroba cyklohexylamínu s cieľom maximálneho využitia jestvujúcich zariadení a overenia výrobného procesu vrátane zmonitorovania a zbilancovania znečistenia.
Komisia na svojom zasadnutí prerokovala zámer: „Výroba cyklohexylamín“ navrhovateľa Duslo, a.s. Administratívna budova, ev. č. 1236, 927 03 Šaľa, ktorý je posudzovaný v zmysle zákona č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení (ďalej len zákon).
Komisia s prihliadnutím na hodnotenie vplyvov na jednotlivé zložky životného prostredia odporúča nepožadovať vypracovanie Správy o hodnotení.

Uznesenie č. VI/2.
Bezpečnosť v meste počas prázdnin
Komisia berie na vedomie správu o zabezpečovaní poriadku a bezpečnosti v meste počas prázdnin, ktorú predložil kpt. Peter Krokavec, náčelník MsP v Šali. Komisia ukladá náčelníkovi MsP zabezpečiť na nasledujúce zasadnutie komisie účasť prevádzkovateľov diskoték v Šali.

Uznesenie č. VI/3.
Východiská k návrhu rozpočtu na rok 2012 – návrh na zvýšenie poplatku za komunálne odpady
Komisia berie na vedomie východiská návrhu rozpočtu mesta na rok 2012 v časti týkajúcej sa zvýšenia poplatkov za komunálne odpady a stotožňuje sa s návrhom na zvýšenie poplatkov pre rok 2012 v zmysle uvedeného návrhu. Komisia konkrétne stanovisko k výške poplatkov zaujme pri predložení návrhu VZN o miestnych poplatkoch za komunálne odpady a drobné stavebné odpady.

Uznesenie č. VI/4.
Informácia o priebehu budovania stojísk kontajnerov
Komisia berie na vedomie informáciu o priebehu budovania stojísk kontajnerov, ktorú predložil Gabriel Sýkora, člen komise, vedúci strediska Šaľa spoločnosti SITA Slovensko, a.s.