Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 16.05.2011 - 09:58  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 10:04  //  zobrazené: 1935

04/2011 zasadnutie ekonomickej komisie

číslo: 04/2011  |  dátum konania: 12.04.2011

Prítomní: Ing. Tibor Baran,  Ing. Helena Psotová,  Miroslav Gera, Ing. Katarína Machová, Ing. Ondrej Moťovský, Ing. Štefan Bartošovič,  Ing. František Botka

Ospravedlnení:   :  Ing. Peter Andrási,  Ing. Július Bujdák

1. Návrh VZN č.  ...../2011 o zásadách zmluvného odplatného prevodu nehnuteľného majetku vo vlastníctve mesta

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh VZN č.  ...../2011 o zásadách zmluvného odplatného prevodu nehnuteľného majetku vo vlastníctve mesta   a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 35:
komisia odporúča schváliť predložený Návrh VZN č.  ...../2011 o zásadách zmluvného odplatného prevodu nehnuteľného majetku vo vlastníctve mesta.

2. Návrh na novelizáciu Štatútu mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na novelizáciu Štatútu mesta Šaľa a  schválila nasledovné uznesenie:
bez uznesenia

3. Návrh na novelizáciu Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Šali

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na novelizáciu Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Šali a  schválila nasledovné uznesenie:
bez uznesenia

4. Návrh na novelizáciu interného predpisu mesta Zásady odmeňovania poslancov mestského zastupiteľstva, členov a tajomníkov komisií mestského zastupiteľstva.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na novelizáciu interného predpisu mesta ?Zásady odmeňovania poslancov mestského zastupiteľstva, členov a tajomníkov komisií mestského zastupiteľstva? a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 36:
komisia odporúča schváliť predložený Návrh na novelizáciu interného predpisu mesta ?Zásady odmeňovania poslancov mestského zastupiteľstva, členov a tajomníkov komisií mestského zastupiteľstva?.

5. Návrh na zrušenie interného predpisu mesta "Smernica mesta Šaľa o verejnom obstarávaní" v znení zmien a doplnkov

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na zrušenie interného predpisu mesta ?Smernica mesta Šaľa o verejnom obstarávaní? v znení zmien a doplnkov a schválila nasledovné uznesenie:
bez uznesenia

6. Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za 1. štvrťrok 2011

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za 1. štvrťrok 2011 a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 37:
komisia berie na vedomie Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za 1. štvrťrok 2011

7. Návrh plánu verejného obstarávania na rok 2011

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh plánu verejného obstarávania na rok 2011 a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 38:
komisia berie na vedomie a odporúča MsZ prerokovať Návrh plánu verejného obstarávania na rok 2011

8. Nariadenie na vykonanie verejného obstarávania 

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Nariadenie na vykonanie verejného obstarávania  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 39:
komisia berie na vedomie a odporúča MsZ prerokovať Nariadenie na vykonanie verejného obstarávania 

9. Návrh na priznanie odmeny zástupcovi primátora  

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na priznanie odmeny zástupcovi primátora  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 40:
komisia odporúča MsZ schváliť mesačnú odmenu zástupcovi primátora mesta na kalendárny rok 2011

10. Východisková situácia rozpočtu mesta Šaľa na rok 2011, jeho riziká, priority s výhľadom na
roky 2012 a 2013, riadenie dlhovej služby a technicko-organizačné a finančné opatrenia na zabezpečenie investičných akcií a predaja majetku mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Východiskovú situáciu rozpočtu mesta Šaľa na rok 2011, jeho riziká, priority s výhľadom na roky 2012 a 2013, riadenie dlhovej služby a technicko-organizačné a finančné opatrenia na zabezpečenie investičných akcií a predaja majetku mesta Šaľa   a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 41:
? komisia prerokovala Východiskovú situáciu rozpočtu mesta Šaľa na rok 2011, jeho riziká, priority s výhľadom na roky 2012 a 2013, riadenie dlhovej služby a technicko-organizačné a finančné opatrenia na zabezpečenie investičných akcií a predaja majetku mesta Šaľa
konštatuje:
? pozitívny posun pri plnení uložených úloh vyplývajúcich z uznesenia MsZ
? že finančné zabezpečenie realizácie investičných akcií je stále otvorenou záležitosťou najmä v súvislosti s rizikom predaja pozemku na Kráľovskej ul.
? niektoré čiastkové rozpory pri pohľade na priority inv. akcií ako aj kľúčové priority mesta
odporúča:
? MsZ uvedený materiál schváliť s potrebou jeho aktualizácie na každom zasadnutí MsZ
? pre potreby spracovania budúcich návrhov rozpočtu mesta pripraviť návrh štruktúry úvodnej časti rozpočtu zohľadňujúce východiskovú situáciu, riziká a priority.

11. Róbert Brodanský, Dlhá nad Váhom č. 173 ? priamy odpredaj majetku mesta - pozemkov v Dlhej nad Váhom .

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Róberta Brodanského o odkúpenie pozemku, parc.č. 2299/201 o výmere 115 m2, 2305/1 o výmere 46 m2 a 2305/2 o výmere 22 m2, spolu o výmere 183 m2  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 42:
komisia odporúča priamy odpredaj uvedeného pozemku pre žiadateľa

12. MUDr. Alexander Štítnický spôsob určenia nakladania sa majetkom mesta

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť MUDr. Alexandra Štítnického o odkúpenie pozemku na Nemocničnej ul. v Šali, pri objekte psychiatrickej ambulancie v jeho vlastníctve, časť parc.č. 2077/13 a 2056/1 celkom o výmere cca 281 m2, uvedené pozemky má žiadateľ prenajaté ako spoločnosť Medi-Alexia s.r.o. na základe dvoch nájomných zmlúv a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 43:
komisia odporúča schváliť alternatívu č. 2 t.j. odporúča zverejniť zámer priameho odpredaja pozemku do výlučného vlastníctva žiadateľa s povinnosťou pre MsÚ definovať prípad hodný osobitného zreteľa

13. Eva Okruhlicová a Milan Okruhlica, Nešporova 13, Šaľa priamy odpredaj majetku mesta ? pozemku pod prístavbou k predajni textilu na Budovateľskej ul. v Šali

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Evy Okruhlicovej a Milana Okruhlicu o odkúpenie pozemku pod prístavbou predajne textilu na Budovateľskej ul. v Šali, časť parc.č. 888/1 o výmere cca 7 m2, tento pozemok má p. Okruhlicová spolu s pozemkom pod spevnenými plochami pred predajňou v prenájme na základe nájomnej zmluvy  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 44:
komisia odporúča priamy odpredaj pozemku pod prístavbou k predajni pre žiadateľa

14. Alojz Heštera, Bratislava Milada Hešterová, Okružná 18, Šaľa ? žiadosť o odkúpenie pozemku pod garážou na Hlbokej ul. v Šali 

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Alojza Hešteru a Milady Hešterovej o odkúpenei pozemku pod garážou v radovej zástavbe na Hlbokej v Šali, parc.č. 2208 o výmere 20 m2, garáž nemá pridelené súpisné číslo, skolaudovaná však bola v roku 1969  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 45:
komisia nesúhlasí s odpredaj pozemku pod garážou na Hlbokej ul. v Šali

15. Návrh podmienok na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže o najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemku na Feketeházyho ul. v Šali

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh podmienok na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže o najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemku na Feketeházyho ul. v Šali  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 46:
komisia odporúča schváliť predložený Návrh podmienok na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže o najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemku na Feketeházyho ul. v Šali

16. Vladimír Rácz a manželka Anna, L. Novomeského 770/12, Šaľa spôsob určenia nakladania s majetkom mesta.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Vladimíra Rácza a manželky Anny o odkúpenie pozemku na ul. L.Novomeského v Šali, časť parc.č. 1611/1 o výmere 19 m2, na ktorom je umiestnená prenosná garáž   a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 47:
komisia odporúča schváliť alternatívu A t.j. neodporúča schváliť predaj pozemku na ul. L.Novomeského pre žiadateľa

17. Peter Tóth, Kukučínova 534/42, Šaľa spôsob určenia nakladania s majetkom mesta

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala opätovnú žiadosť Petra Tótha o  odkúpenie pozemku na ul. Dolnej v Šali, časť parc.č. 852/1 v zmysle GP č. 37/2006 parc.č. 852/8 o výmere 21 m2, na ktorej žiadateľ vybudoval prístupový chodník k prevádzke  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 48:
komisia nesúhlasí s odpredajom pozemku parc.č. 852/8 pre žiadateľa

18. Alžbeta Kurucová, V. Šrobára 570/2, Šaľa žiadosť o odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala  žiadosť Alžbety Kurucovej o odpustenie poplatkov z omeškania na nedoplatku vo výške 4.977,26 Eur za nájom bytu na ul. Narcisovej 1948/21  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 49:
komisia nesúhlasí s odpustením poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu pre Kurucovú Alžbetu

19. Mgr. Žaneta Čačaná, Sadmelijská 5, 831 06 Bratislava-Rača  žiadosť o odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala  žiadosť Mgr. Žanety Čačanej o  odpustenie poplatkov z omeškania na nedoplatku vo výške 2.025,32 Eur za nájom bytu č. 14 na ul. Narcisovej 17 v Šali - Veči, ktorý má v prenájme  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 50:
komisia nesúhlasí s odpustením poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu pre Mgr. Žanetu Čačanú

20. REST3, s.r.o. Mlynské luhy 3, Bratislava priamy odpredaj majetku mesta - budova súp. č. 2062 na pozemku parc. č. 3207/1 (bývalá ZŠ Komenského) vrátane pozemkov parc. č. 3207/1 a časť parc. č. 3205/1, z dôvodu osobitného zreteľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na priamy odpredaj majetku mesta - budova súp. č. 2062 na pozemku parc. č. 3207/1 (bývalá ZŠ Komenského) vrátane pozemkov parc. č. 3207/1 a časť parc. č. 3205/1, z dôvodu osobitného zreteľa pre s.r.o. REST3, Mlynské luhy 3, Bratislava  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 51:
komisia odporúča schváliť priamy odpredaj majetku mesta ? budovu súp. č. 2062 vrátane pozemkov ( bývalá ZŠ Komenského ) pre žiadateľa

21. INVEST AG s.r.o., Drieňová 40, Bratislava ? ponuka na odpredaj bytov na Hlavnej ulici v Šali

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Ponuku na odpredaj bytov na Hlavnej ul. v Šali od s.r.o. INVEST AG, Drieňová 40, Bratislava  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 52:
komisia trvá na svojom predchádzajúcom stanovisku k uvedenej žiadosti, t.j. nesúhlasí s odkúpením bytov na Hlavnej ul. v Šali od s.r.o. INVEST AG Bratislava

22. Zriadenie vecného bremena práva prechodu pre peších (autobusová zastávka a chodník
v Šali-Veči na ul. Nitrianskej) v prospech mesta cez pozemok vo vlastníctve Miloša Kalabu, Šaľa, Okružná č. 28 .

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Zriadenie vecného bremena práva prechodu pre peších (autobusová zastávka a chodník v Šali-Veči na ul. Nitrianskej) v prospech mesta cez pozemok vo vlastníctve Miloša Kalabu, Šaľa, Okružná č. 28   a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 53:
komisia súhlasí so zriadením vecného bremena práva prechodu pre peších v prospech mesta cez pozemok vo vlastníctve Miloša Kalabu

23. Informácia o výsledku verejnej obchodnej súťaže ?O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu        pozemkov za účelom realizácie bytovej zástavby s polyfunkciou na Kráľovskej ulici  v Šali - IV. a opätovný návrh podmienok na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Informáciu o výsledku verejnej obchodnej súťaže ?O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu        pozemkov za účelom realizácie bytovej zástavby s polyfunkciou na Kráľovskej ulici  v Šali - IV.? a opätovný návrh podmienok na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 54:
- komisia odporúča zachovanie minimálnej ceny
- komisia odporúča upravenie zmluvných podmienok tak, aby bol predaj pozemku atraktívnejší

24. František Nagy, V.Šrobára 11, Šaľa žiadosť o súhlas s výmenou okien v byte s opatrovateľskou službou s následným zápočtom , resp. poskytnutím finančného príspevku

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Františka Nagy o súhlas s výmenou okien v byte s opatrovateľskou službou s následným zápočtom , resp. poskytnutím finančného príspevku a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 55
komisia súhlasí s výmenou okien v byte s opatrovateľskou službou s následný zápočtom pre žiadateľa ( výšku zápočtu ponecháva komisia na rozhodnutí MsÚ )

25. EURO DABO s.r.o., Výrobno-technický objekt 7240, Šaľa žiadosť o splátkový kalendár

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť s.r.o. EURO DABO Šaľa o splátkový kalendár na zaplatenie pokuty vo výške 7.000,- EUR ( pokuta za porušenie stavebného zákona ) bez vlastného návrhu splátok predmetnej pokuty a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 56
komisia nesúhlasí so splátkových kalendárom pre žiadateľa na úhradu uloženej pokuty