Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 24.05.2011 - 10:04  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 10:07  //  zobrazené: 1935

03/2011 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 03/2011  |  dátum konania: 16.05.2011

1. Všeobecne záväzné nariadenie č. ........./2011 o povinnosti vypracovať a aktualizovať povodňové plány záchranných prác
Komisia k predloženému návrhu VZN nemá pripomienky a odporúča ho MsZ schváliť.

2. Štafeta "Zaplávajme čo najďalej" - o akcii informoval PhDr. Marián Šperka. Akcia sa uskutoční dňa 26. 05. 2011 na krytej plavárni Duslo v dvoch časových úsekoch. Prvá bude pre školy v čase od 9,00 do 13,00 hod. a poobede pre ostatnú verejnosť. Podujatie je akýmsi pokračovaním aktivít zameraných na  prevenciu kriminality (Šaľa- mesto prevencie). Cieľom je zaplávať spoločne čo najviac metrov. Každý účastník podujatia dostane "Ďakovný list" s uvedením mena aj vzdialenosti, ktorú zaplával.

3. Návrh lokalít na vybudovanie stojísk kontajnerov pre rok 2011
Komisia súhlasí s návrhom OTČ MsÚ na vybudovanie stojísk kontajnerov v lokalitách:
- Ul. Kukučínova pri kotolni
- Ul. Okružná x Horná pri bývalej Antičárde
- Ul. Slnečná., t.j. po jednom stojisku v každej mestskej časti.

4. Informácia o akcii "Upratovanie Váhu"- akcia sa uskutoční dňa 21. 05. 2011 so začiatkom o 9,30 hod.
Zraz účastníkov je na pláži. Mesto zabezpečí vrecia na zber odpadu ako aj odvoz odpadu.

5. Informácia o monitorovaní čiernych skládok popri Váhu na Večianskej strane - informoval p. Ladislav košičár, kde konštatoval, že stav sa zlepšil, nenašiel žiadne väčšie čierne skládky. Na miestach s väčšou návštevnosťou sa našiel jednotlivé odpady (plastové fľaše, rôzne drobné obaly a pod.). V monitorovaní tejto časti mesta bude pokračovať.

6. Ing. Haládiková informovala členov komisie o osadení tabúľ (s uvedením výšky pokuty) so zákazom vývozu odpadu, na oboch stranách stavby ochranného valu na Orechovej II., kde dochádzalo k sústavnému ukladaniu rôzneho odpadu. Tabule boli osadené po dôkladnom vyčistení týchto plôch od komunálneho odpadu.

7. Kvalita pitnej vody v Šali - predseda komisie, RSDr. Peter Gomboš, informoval členov komisie o problematike kvality pitnej vody, ktorú predniesol na zasadnutí VMČ pán Tibor Kuna, predseda SVB a NP z ulice Čsl. Armády. VMČ postúpil riešenie tohto problému na mesto.

8. V rôznom vystúpil za verejnosť Ing. Robert Andrási, ktorý informoval prítomných o občianskej iniciatíve "Obnova sídlisk", ktorá má za cieľ zmapovať nebezpečné prvky na verejných priestranstvách a následne návrh ich odstránenia.