Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 11.03.2016 - 11:00  //  aktualizácia: 11.03.2016 - 11:11  //  zobrazené: 883

Vyhrajte jedinečné obrazy od Šaľana!

Rádio Regina spúšťa v pondelok telefonickú súťaž o živote a pôsobení Ľudovíta Štúra. Ceny do tejto súťaže venoval známy šaliansky výtvarník František Tóth. Vyhrať ich môžu aj obyvatelia nášho mesta – stačí sa do súťaže zapojiť.

 

Regionálny okruh Slovenského rozhlasu pozná tvorbu Františka Tótha, v minulosti s ním urobili aj niekoľko reportáží. Po spoločných rozhovoroch dospeli k dohode, že výtvarník zo Šale podporí celoštátnu súťaž s 10-timi dielami zo života Ľudovíta Štúra. K dispozícii mal 10 obrazov vo formáte A3. Ide o perokresbu a kolorovanú perokresbu. Obrazy s radosťou daroval, jedinou jeho podmienkou bolo, aby pri opise cien spomenuli okrem jeho mena aj názov mesta, z ktorého pochádza.

 

Súťaž sa začína 14. marca, potrvá 10 dní. Vo vysielaní si budete môcť zahrať denne o 16.40 hod. Je to možno výzva aj pre mládež, ktorá sa počas Roka Ľudovíta Štúra mohla naučiť o jeho živote a tvorbe mnoho. Teraz je vhodná príležitosť overiť si svoje vedomosti.

 

Vedenie mesta aj touto cestou ďakuje za šírenie dobrého mena Šale – na Františka Tótha, ktorý je svojími dielami známy v širokom okolí, sme právom hrdí!