Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.06.2018 - 15:36  //  aktualizácia: 15.06.2018 - 15:53  //  zobrazené: 3141

Vnútroblok ožije o niečo neskôr

Tri detské ihriská v mestskej časti Veča zmenia svoju tvár. Budú bohatšie o nové herné prvky, dokonca na nich pribudnú aj fitprvky. Mesto v prvom kole súťaže však dodávateľa prác nenašlo, musí vyhlásiť druhé kolo. Realizáciu projektu to pozdrží.

Mesto nedávno získalo na oživenie troch detských ihrísk v mestskej časti Veča a na rekultiváciu zatrávnených plôch, výsadbu nových stromov a okrasných živých plotov nenávratný finančný príspevok vo výške takmer pol milióna eur. Súčasťou projektu sú aj opatrenia, ktoré zlepšia vsakovanie dažďovej vody.

Proces výberu dodávateľa je vo všeobecnosti zdĺhavý proces, aj preto správa o nutnosti opakovať súťaž nikoho nepoteší. Do súťaže sa prihlásili len dvaja uchádzači. Komisia pre vyhodnotenie ponúk  bola navyše nútená pri kontrole vylúčiť obe ponuky z procesu obstarávania a mesto muselo obstarávanie zrušiť. V praxi to znamená, že asfaltová plocha na Cintorínskej ulici, ďalšia plocha na Slnečnej ulici a priľahlé detské ihrisko sa skrášli a obohatí o zeleň o niekoľko mesiacov neskôr.

Na úspešnej realizácii záleží všetkým rovnako – verejnosti, aj vedeniu mesta. Urobíme všetko preto, aby tento projekt, na ktorý sa podarilo získať mimorozpočtové zdroje, si mohli deti i dospelí užiť čo najskôr. O začatí prác budeme informovať.

 

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskej únie vo výške 85% z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

 

(ek)