Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 06.12.2017 - 17:37  //  aktualizácia: 08.12.2017 - 08:46  //  zobrazené: 1866

Veľká radosť z malého kopca

Ak nejdú deti za sánkovačkou, príde sánkovačka za nimi. Lepšie povedané, priniesli im ju priamo do dvora. V MŠ 8. mája si deti užili poriadnu sánkovačku vďaka nápadu, aký sa len tak nevidí.

Ešte počas leta nanosil tím rodičov a zamestnancov na dvor materskej školy niekoľko „tatroviek“ zeminy. Na jeseň kopec zatrávnili a počas posledného týždňa prinášal kuriatkam, mravčekom a ostatným triedam veľkú radosť. Deti sa už nevedeli dočkať, kedy budú môcť vybehnúť na kopec. O sánkovačke nehovoriac. Materskú školu navštevuje celkovo 87 detí. Svah teda musí byť spravodlivo rozdelený podľa harmonogramu. „Každý deň využíva kopec jedna trieda. Musí byť zohľadnená aj bezpečnostná stránka, čiže pri sánkovačke sú všetky pani učiteľky, ktoré majú byť v triede,“ uviedla riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková. Počas snehovej nádielky sa stihli posánkovať všetky triedy. Kopec budú môcť využiť deti aj s rodičmi.  

Okrem sánkovania využijú deti kopec aj počas teplejších mesiacov. V budúcnosti sa na svah nainštaluje lezecká stena a šmýkačka.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/