Domov   >  Kino
publikované: 12.02.2019 - 09:36  //  aktualizácia: 12.02.2019 - 10:49  //  zobrazené: 1617

Valentínsky týždeň v našom kine!

Je tu nový týždeň a ten prináša do nášho kina aj filmové novinky, aj reprízy rozprávok pre deti.
A aké filmy vás teda čakajú? Tu je naša ponuka:

 

FK: STRIEDAVÁ STAROSTLIVOSŤ
13. 2. 2019 - 20:00

Film ovenčený množstvom cien, okrem iného Strieborným levom za réžiu a Zlatým levom za najlepší debut na festivale v Benátkach, mal vo Francúzsku premiéru presne pred rokom. Zo svojej aktuálnosti nič nestráca ani dnes. Žiaľ, ide o nadčasovú tému, no na druhej strane, našťastie, dorazil aj k nám. Jeho nenásilný edukatívny charakter o násilníkoch v rodinách nakrútený sugestívnym dokumentaristickým štýlom s podmanivými hereckými výkonmi z neho robí neopakovateľný filmový zážitok.
Rozpad manželstva pre násilného otca a boj o opatrovníctvo, uprostred ktorého je dvanásťročný syn.
Snímka ukazuje, že domáce násilie nie je jednoduché, že to nie je niečo čo príde a odíde. Musíte byť stále v strehu. Človek, ktorý vás ohrozuje, vás nechce nechať len tak odísť. A ak s ním máte syna, stáva sa jeho najväčšou zbraňou. Pri boji o opatrovníctvo stojí vaše svedectvo proti jemu. A sudkyňa nemusí rozhodnúť vo váš prospech.
Trailer k filmu:

 

NEDOTKNUTEĽNÍ
14. 2. 2019 - 20:00

Film Nedotknuteľní patrí medzi príbehy, ktoré majú takú silu, že si ich ľudia pripomínajú a rozprávajú stále odznova. Úplne ochrnutý boháč z vyššej spoločnosti si za svojho opatrovateľa vyberie tú najmenej pravdepodobnú osobu. Drzého nespútaného mladíka čiernej pleti, ktorého práve pustili z väzenia. So svojou verziou stretnutia dvoch ľudí z úplne rozdielnych svetov teraz prichádzajú filmoví rozprávači a rojkovia z Hollywoodu. Ako muž, ktorý má všetko, ale ktorý stratil možnosť sa hýbať, sa predstaví Bryan Cranston preslávený seriálom Perníkový tatko (Breaking Bad) a nominovaný na Oscara za film Trumbo. Jeho pravú ruku a spojku so svetom hrá Nicole Kidman. Úlohu odzbrojujúceho muža, ktorý má hneď na jazyku to, čo na srdci, zobrazuje Kevin Hart. Vďaka svojej kombinácii výrečného komika z Jumanji a kontroverznej osoby, ktorá bola tlakom verejnosti nútená vzdať sa moderovania tohtoročných Oscarov, je pre danú rolu ideálnou voľbou. Ani jeden z nich nemá budúcnosť, napriek tomu si možno len ťažko predstaviť heterogénnejšiu dvojicu. Na jednej strane milionár Phillip, vzdelaný zberateľ umenia, renesančný človek s kultúrnym rozhľadom a vybraným vkusom z vyššej spoločnosti, ktorý je po nehode ochrnutý a pripútaný na vozík. Na druhej strane černošský mladík z predmestia. Vďaka energii, odvahe a bezprostrednosti by mu mal patriť svet, ale ako čerstvo prepustený väzeň nemá šancu získať prácu a zisťuje, že svet o neho ani trošku nestojí. Stretnú sa skôr omylom, najprv o to moc nestoja, no Phillip si aj tak vyberie živelného mladého muža takmer z ulice ako svojho ošetrovateľa. Možno to bol krok zúfalej nudy, dosť možno aj riadená samovražda. Či tak alebo onak, ich spolužitie po krátkej nedôvere prekoná všetky rozdiely a oba charaktery z iných vesmírov života do seba zapadnú ako Lego. Ich neočakávané priateľstvo ponúka dojemný, zábavný a hlavne neuveriteľne silný zážitok. Film je remakom jedného z komerčne najúspešnejších francúzskych filmov všetkých čias.
Trailer k filmu:

 

ĽADOVÁ SEZÓNA
16. 2. 2019 - 16:00

Ľadový medveď Norm si na zimný spánok vôbec nepotrpí. Práve naopak. Keď sa vonku ochladí, začína pre neho a pre celú partiu jeho kamarátov zo Severu tá pravá ľadová sezóna, sezóna plná dobrodružstiev a zábavy. Norm najprv spôsobí riadny rozruch na ceste do New Yorku, aby ho po návrate domov čakala jedna dôležitá úloha. Musí z ostatných zvierat Severu postaviť hokejový tím a v jednom veľkolepom zápase zachrániť drahocenný ľad a ich ľadový domov.
Trailer k filmu:

 

LETO S GENTLEMANOM
16., 17. 2. 2019 - 18:00

Letná romantická komédia o túžbe po slobode, neskorej láske a nádeji…
Trailer k filmu:


ALITA: BOJOVÝ ANJEL
16., 17. 2. 2019 - 20:00

Alita je normálne dievča s robotickým telom, predurčená k veľkým veciam. Len o tom zatiaľ nevie. James Cameron a Robert Rodriguez, dve výnimočné mená svetovej kinematografie, vás pozývajú na neobyčajný príbeh o páde anjela a zrodení bojovníčky.
Trailer k filmu:

 

LEGO® PRÍBEH 2
17. 2. 2019 - 16:00

Po úspechu filmu Lego príbeh®, ktorý položil základnú kocku nového fenoménu, sa opäť stretneme s hrdinami z mestečka Brickburg. V novom akčnom dobrodružstve sa obyvatelia pustia do boja za záchranu svojho milovaného domova. Uplynulo takmer 5 rokov, odkedy bolo „všetko super“, a teraz musia čeliť novej obrovskej hrozbe, nájazdníkom z LEGO DUPLO®, ktorí ničia všetko rýchlejšie, ako to stíhajú obyvatelia znova vystavať. V snahe poraziť nepriateľov a nanovo vyskladať harmóniu v Lego svete sa Emmet, Lucy, Batman a ich priatelia vydajú do vzdialených a neprebádaných galaxií. Na spoločnej ceste otestujú svoju odvahu, kreativitu, majstrovské staviteľské schopnosti a v neposlednom rade odhalia, akí sú v skutočnosti výnimoční.
Trailer k filmu:

Viac info o vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/.
Tešíme sa na vás!