Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.09.2017 - 14:21  //  aktualizácia: 07.09.2017 - 15:11  //  zobrazené: 4828

V Šali vyrastie 300 nových domovov

Okrem 150-tich nájomných bytov, ktorých výstavba prebieha, pribudnú v Šali ďalšie možnosti bývania. V Šali sa rozbehli stavebné práce v niekoľkých lokalitách a viacerí ste sa pýtali, kde čo vznikne. Nové byty vyrastú vďaka súkromným investorom na nároží ulíc Kráľovská a Hlavná na tzv. Mexikoplace a vo Veči na Hollého ulici. Ľudia túžiaci po rodinnom dome si budú môcť nájsť svoj nový domov v lokalite za SOUP Šaľa.

Vo Veči na Hollého ulici už začali s prípravou podzemných garáží a základov bytovky. Súkromný investor má schválený projekt na 24 bytov, budú tu jeden-, dvoj- a trojizbové byty. Parkovanie bude zabezpečené, okrem možnosti státia pri bytovke, aj podzemnými garážami. Na prízemí plánuje investor vytvoriť aj dva-tri komerčné, resp. kancelárske priestory. „Malo by to byť niečo podobné ako Poplar v Šali na konci Budovateľskej ulice. Je to moderné riešenie s podzemnými garážami. Tieto byty budú predávané do vlastníctva, teda buď na pôžičku alebo v hotovosti,“ víta investíciu primátor Šale Jozef Belický.

Ďalšie byty, ktoré si budú môcť ľudia kúpiť prostredníctvom úveru alebo v hotovosti, začali stavať na križovatke Kráľovskej a Hlavnej ulici na tzv. Mexikoplace. Pozemok predalo mesto investorovi ešte pred niekoľkými rokmi. Dole budú komerčné, resp. kancelárske priestory a hore bude približne 35 bytov.

Pri tejto príležitosti plánuje mesto „vyrovnať“ ulicu J. Feketeházyho cez Mexikoplac na hlavnú cestu. Vzniknúť by tak mali aj ďalšie pozdĺžne parkovacie miesta. Mesto už vlastní všetky potrebné pozemky k tomuto zámeru, realizáciu však plánuje až po ukončení projektu výstavby bytov.

Rodiny túžiace po rodinnom dome budú mať možnosť zakúpiť si pozemok na výstavbu v lokalite za SOUP Šaľa. „Investora sme podporili v jeho zámere. Na ostatnom mestskom zastupiteľstve sme prevzali do majetku komunikáciu a verejné osvetlenie. Je tu teda pripravený projekt na 91 rodinných domov,“ hovorí primátor mesta. 

Mesto sa teší aj úspešnému začatiu výstavby 34 nájomných bytov, ktoré už majú položené základy a momentálne sa robí armovanie. Podľa slov primátora by mal investor položiť základy na výstavbu ostatných 116 bytov v blízkom čase, pravdepodobne v októbri. Mesto odhaduje a verí, že nájomné byty skolaudujú koncom budúceho leta. Tempo prác však môže byť ovplyvnené aj poveternostnými podmienkami.

V najbližšom čase by malo v meste pribudnúť celkovo 300 nových nehnuteľností na bývanie. „Som rád, že možnosti bývania v Šali pribúdajú tak, aby si každá skupina našla produkt pre seba, čo sa bývania týka,“ uzavrel primátor.

 

(EK)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • výstavba bytov vo Veči
  • výstavba bytov vo Veči
  • nájomné byty v Šali - ukladá sa armovanie
  • nájomné byty v Šali - ukladá sa armovanie
  • nájomné byty v Šali - ukladá sa armovanie
  • nájomné byty v Šali - ukladá sa armovanie
  • byty vyrastú aj na tzv. Mexikoplace
  • byty vyrastú aj na tzv. Mexikoplace
  • byty vyrastú aj na tzv. Mexikoplace