Domov   >  Kultúra
publikované: 23.06.2016 - 11:40  //  aktualizácia: 23.06.2016 - 17:49  //  zobrazené: 2687

V okrese Šaľa je množstvo úspešných žiakov

Bežci, strelci, hádzanárky, ale i matematickí olympionici či súťažiaci z fyziky a jazykov – každé dieťa má svoje silné stránky a tie v utorok (21.6.) ocenilo aj mesto.

Šikovných žiakov v šalianskom regióne je viac než dosť. Svedčí o tom množstvo ocenených žiakov našich škôl. V utorok predpoludním (21.6.) si 97 jednotlivcov a 8 kolektívov prevzalo v rámci slávnostného vyhodnotenia úspešných žiakov pochvalný či ďakovný list.

„Dávno sú za nami časy, keď platilo, že dieťa prišlo zo školy, hodilo tašku na zem a oznámilo rodičom, že ide von. Dnes prežívame opačnú dobu – deti sa venujú výpočtovej technike a pohybové aktivity, podľa štatistík, napĺňajú iba 10% voľného času. Preto ma veľmi teší, že môžeme oceniť veľa jednotlivcov aj kolektívy v oblasti športu. Ďakujem Vám, že uprednostňujete reálny svet pred virtuálnym, že objavujete niečo nové, spoznávate nových ľudí a nadväzujete skutočné priateľstvá,“ povedala vedúca Spoločného školského úradu v Šali Erika Velazquezová. Zároveň sa poďakovala aj pedagógom, ktorí často deťom pomáhajú, inšpirujú ich, formujú vzťah k predmetom a motivujú ich.

Ďakovné a pochvalné listy si žiaci základných a stredných škôl v Šali prevzali z rúk vedúcej školského úradu a podpredsedu komisie školstva Júliusa Morávka, ktorí ako bývalý, dlhoročný pedagóg má k školstvu blízky vzťah. „Ovocie nikdy nie je zadarmo. Stojí za ním práca, či v záhrade, na poli, za strojom, za skriptami, všade. Chcem sa poďakovať všetkým oceneným, všetkým tým, ktorí vlastnou vôľou, usilovnosťou, húževnatosťou, vlastným presvedčením urobili niečo naviac. Pretože uspokojiť sa s priemerom – to nie je ich vizitka“, povedal Július Morávek vo svojom príhovore.

Keďže pod šaliansky školský úrad patria aj základné školy z okolitých obcí, je pekným zvykom podobné slávnosti prežiť spolu. Ocenení preto boli aj žiaci základných škôl z Močenku, Žihárca, Hornej Kráľovej, Diakoviec, Nededu, Vlčian a Tešedíkova.

Nielen ocenení, ale aj ostatní žiaci sa zrejme tešia na túžobne očakávané letné prázdniny. Veď po „odpracovaných“ 10-tich mesiacoch aj im patrí zaslúžený oddych. Aj v mene mesta im želáme veľa príjemných a obohacujúcich zážitkov počas leta. Dávajte si na seba pozor :)

 


(ek)