Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.03.2018 - 15:37  //  aktualizácia: 19.03.2018 - 15:44  //  zobrazené: 963

V meste bude generálne upratovanie

„Nebude to len pozbieranie smetí, ale aj odstránenie drobných nedostatkov. Niekde trčí železná tyč, inde je vypadnutá dlažobná kocka či poškodený smetiak na drobný odpad pri chodníku. Toto všetko zmizne z nášho mesta,“ opisuje primátor Jozef Belický nový projekt mesta, do ktorého sa pustí už onedlho. Prvomájové oslavy by si tak mali obyvatelia mesta užiť v krajšom.

Dôsledkom neporiadnosti niektorých občanov, ale i kvôli rozfúkaným smetiam z kontajnerových stanovíšť eviduje mesto neporiadok. Aj preto sa radnica rozhodla s týmto stavom skoncovať. Okrem upratovania sa však odstránia aj drobné nedostatky, ktoré uberajú na kráse nášho mesta. Podľa slov primátora sa práce rozdelia na menšie úseky, aby sa kvalita vykonaných prác dala lepšie skontrolovať. Už v utorok 20. marca sa začne v meste s vyhrabávaním jarných porastov. „Sú aj občianske aktivity, ktoré vítame a snažíme sa byť nápomocní. Prvé práce sme zaznamenali v týchto dňoch,“ priblížil. Skupinka obyvateľov vo štvrtok prebrala zo „zimného spánku“ záhon pred kostolom v centre mesta. Brigádu s cieľom vyhrabať opadané lístie a suchú trávu zorganizovala poslankyňa Gabriela Lacková. „Vieme, že mesto chystá veľké upratovanie, čomu sa veľmi tešíme. Chceli by sme vyzvať aj ostatných, aby sa zapojili, aspoň vo vlastnom okolí sa pripojili k tomuto skrášľovaniu mesta. Aj naša aktivita je v súčinnosti s mestom  – akonáhle zavoláme, že sme hotoví s čistením záhonu, mesto zabezpečí odvoz týchto vriec, ktoré sme tiež dostali od mesta,“ opisuje s nadšením Gabriela Lacková.

Ako primátor povedal, v najbližších dňoch sa chystá stretnutie s tými, ktorí by vedeli mestu pomôcť s generálnym upratovaním. „Verím tomu, že najneskôr v polovici apríla sa začnú práce, aby sme na začiatok mája mali mesto upravené. Aby sme boli pripravení na letnú sezónu,“ uzavrel primátor.

 

V uplynulých dňoch už mesto začalo s drobnými úpravami – nápady prišli najmä od obyvateľov, čítajte viac tu:

http://sala.sk/clanok/kamienky-uz-nebudu-padat-na-chodnik

http://sala.sk/clanok/rozbiehaju-sa-prace-v-meste

 

(ek)