Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.12.2017 - 08:38  //  aktualizácia: 06.12.2017 - 14:43  //  zobrazené: 2256

Do Šale dorazila vianočná atmosféra

Tri, dva, jeden... a buď svetlo! Deti spolu s primátorom Šale Jozefom Belickým odrátavali a nakoniec rozsvietili vianočné osvetlenie v meste. Zároveň s Mikulášom, anjelom a čertom otvorili umelé klzisko. Mnohí zavŕšili utorkový program s fotkou pri novej rozsvietenej hviezdnej bráne.

Celé to vypuklo o 16-tej hodine, keď sa na pešej zóne objavil anjel s čertom. Dobrým deťom rozdávali sladkosti, tým neposlušným cibuľu a zemiaky. Na otvorenie klziska privolali Mikuláša. Ten sa tiež spýtal detí, či poslúchali a či si klzisko „zaslúžia“. Tí väčší dokonca aj zarecitovali Mikulášovi básničku. Postupne však pešiu zónu zahalila tma. Anjel sa s čarovným prútikom snažil zapnúť svetlá, aj tie vianočné. Napriek snahe sa mu to nepodarilo. Spolu s deťmi privolali na pomoc primátora Šale Jozefa Belického. Anjel mu odovzdal čarovný prútik a spolu s deťmi začali odrátavať. Prianie detí, aby sa pešia zóna a vianočný stromček rozžiarili, splnilo. Mesto odeté do sviatočného šatu oslávili deti i dospelí potleskom. Klzisko napokon „pokrstili“ deti. Iní sa zas vybrali k novej hviezdnej bráne, pri ktorej si spravili krásnu fotku.

Klzisko bude k dispozícii do 6. januára, denne od 11.00 do 19.00 hodiny. Použiť môžete aj vlastné korčule, tie však musia byť poriadne nabrúsené. Na mieste sa bude dať zapožičať si korčule za symbolické euro. Vyzbierané financie poputujú na dobrú vec v rámci mesta Šaľa.

Veľká vďaka patrí nielen miestnym podnikateľom, vďaka ktorým máme v Šali poprvýkrát umelé klzisko, ale aj skvelému anjelovi, čertovi a Mikulášovi. 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/