Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 10.06.2016 - 15:00  //  aktualizácia: 10.06.2016 - 15:40  //  zobrazené: 1487

Staviame mesto na nohy

Pozrite sa, makajú ako včeličky! Zamestnanci mestského úradu, kultúrneho strediska a mestskí policajti skrášľujú naše mesto. Približne 50 ľudí sa zapojilo v piatok do podujatia Firemného dobrovoľníctva Nadácie Pontis – heslom tohtoročného celoslovenského podujatia je Staviame mesto na nohy.

Jedna skupina dobrovoľníkov natiera lavičky na amfíku, druhá skupina skrášľuje herné prvky na detskom ihrisku na Budovateľskej a Kukučíkovej ulici. Chystajú sa aj do Veče na ihrisko na Rímskej ulici. Jedného z kolegov sme vyslali na okraj mesta, aby vdýchol nový život tabuliam, na ktorých je zoznam partnerských miest mesta Šaľa – umiestnené sú pri vstupe do Šale zo smeru Galanta a Trnovec nad Váhom. Poslanec Jozef Varsányi išiel okolo, keď uvidel dobrovoľníkov, pridal sa k nim. No nie je to hneď všetko krajšie?

Podujatie je v piatok a trvá od 13-tej do 17-tej hodiny. Nákup potrebných materiálov podporila Nadácia Pontis sumou 400 eur.

 

Do podujatia sa v rámci nášho mesta zapojili aj mamičky (a možno aj oteckovia) z MC Mamy mamám. Vynovili detské ihrisko na Družstevnej ulici, vypratali herňu v materskom centre a vytvorili zmyslový chodníček. Ten je z prírodných materiálov ako sú kamene rôznych frakcií, kôra, drevo, mach, korok, drevo ako kladina – sú vhodné na skúmanie zvedavými detskými nôžkami.

 

(ek)

  • k dobrovoľníkom sa pridal aj poslanec Jozef Varsányi