Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 12.06.2017 - 11:44  //  aktualizácia: 12.06.2017 - 12:43  //  zobrazené: 3760

Škôlkári najazdili na bicykli vyše 1000 kilometrov

„Vytvárať vzťah k zdravému životnému štýlu a riešiť problematiku životného prostredia je potrebné riešiť už od našich najmenších detí,“ vyjadrila sa koncom apríla riaditeľka Materskej školy 8.mája Žaneta Gužíková. Práve to ju inšpirovalo k zapojeniu celej škôlky do celonárodnej súťaže „Do práce na bicykli“. Po dohode s národným cyklokoordinátorom si tak svoje najazdené kilometre mohli zapisovať aj tí najmenší.

Materská škola vyčlenila plochu na odkladanie bicyklov, objednali úplne nové stojany, kde boli od mája zaparkované desiatky detských kolobežiek, bicyklov a odrážadiel. Zapojilo sa až 12 tímov – Májovky 1-12, prvé dva tímy boli zložené zo zamestnancov školy, ďalšie tvorili detičky. 8 dospelých a 35 detí najazdilo spolu krásnych 1054 km a 77 m. Deti, ktoré sa z dôvodov pracovnej vyťaženosti rodičov alebo veľkej vzdialenosti zo svojho bydliska súťaže nemohli zúčastniť, využívali možnosť bicyklovania a kolobežkovania na školskom dvore. Na záver boli všetky detičky odmenené. Tímy Májoviek zaslúženými medailami, diplomami aj čokoládovým peniažkom, ostatné detičky dostali diplomy aj čokoládovú drobnosť. A že účasť v súťaži mala zmysel, to dokázali nadšené detské tváre a vyjadrenia, že bicykel neodložia – práve naopak, s takouto dopravou do materskej školy pokračujú mnohé z nich s radosťou aj naďalej.

(alx)

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/