Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.09.2017 - 14:13  //  aktualizácia: 06.09.2017 - 14:51  //  zobrazené: 2054

Šaľu reprezentovali na bicykloch, ocenil to aj primátor

O dobrodružnej ceste manželov Zozuľákových ste si mohli čo-to prečítať vo viacerých médiách, celoštátnych i regionálnych. Ich „dovolenku“ plnú adrenalínu, zážitkov a prejazdených kilometrov na bicykli sme ostro sledovali aj my. Za ich oddanosť, vďaka čomu reprezentovali aj naše mesto, sa im poďakoval aj primátor mesta Jozef Belický. Ich „výlet“ sa zapísal aj do Pamätnej knihy mesta Šaľa.

„My sme sa išli trošku pobicyklovať a malo to taký ohlas. Som prekvapená, že si niekto tieto naše výmysly a toto naše bicyklovanie všimol, ešte raz ďakujeme,“ hovorí úprimne Margaréta Zozuľáková. Manželia zdolali v lete na dvojkolesovom tátoše 2 626 kilometrov od Severného polárneho kruhu až domov. „Obdivujem to, že sa niekto odhodlá prejsť taký kus sveta na bicykli a má z toho radosť. Úžasne reprezentovali Šaľu tým, že navštívili naše družobné mesto. Ale aj tým, že je chýr o tom, že existuje mesto Šaľa s takýmito úžasnými ľuďmi,“ vyjadril sa primátor.

Ich cesta viedla aj cez partnerské mesto Šale vo Fínsku, cez Kuhmo. Tu ich čakali zástupcovia mesta. „S pani starostkou v Kuhme sme sa dohodli, že im ponúkne podporu, ale oni žiadnu pomoc nežiadali, aj tak bývali v stane. Odmietli ubytovanie, ale aspoň sa mohli niekde kultúrne najesť a vykonať hygienu. Aj v budúcnosti sa im budeme snažiť poskytnúť v rámci našich partnerských miest aspoň takúto pomoc,“ prezrádza primátor Jozef Belický na margo toho, že manželia cyklisti už majú budúcoročnú „destináciu“ naplánovanú. Rozhodli sa vybrať smerom na východ, do nášho partnerského mesta v Ukrajine do Mogyľov-Podoľskyj. „Veľmi ma potešili, že chcú navštíviť všetky naše družobné mestá, čím vlastne propagujú Šaľu a aj povahu, mentalitu, schopnosti našich ľudí,“ dodal primátor. Grétka a Michal odbicyklujú približne 1000 kilometrov. „Máme takéto výzvy radi, ideme radšej na východ, ako na západ. Nás to pohodlie nejak nebaví. Vieme, že sú tam oveľa horšie cesty, ťažšie podmienky, ale myslím si, že ľudia sú tam srdečnejší,“ povedal nadšený cyklista Michal Zozuľák.

Na cestu sa opäť vydajú počas letných prázdnin, keďže majú dve malé deti, o ktoré sa v čase ich dobrodružnej cesty starajú starkí. No pred „cyklomániou“ rodičov neuniknú ani oni. „Syn má 6 rokov, takéto trasy by ešte nedal. Dcéra už má 12, ju už ťaháme týmto smerom. Minulý rok bola s nami v maďarskom Komárome,“ priznal s úsmevom Michal Zozuľák.

 

(EK)

  • Grétke a Michalovi sa primátor poďakoval za reprezentáciu mesta na bicykloch
  • Grétke a Michalovi sa primátor poďakoval za reprezentáciu mesta na bicykloch
  • Grétke a Michalovi sa primátor poďakoval za reprezentáciu mesta na bicykloch
  • Grétke a Michalovi sa primátor poďakoval za reprezentáciu mesta na bicykloch
  • Margaréta Zozuľáková, naša kolegyňa cyklistka
  • ich "výlet" sa zapísal aj do Pamätnej knihy mesta Šaľa