Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 13.11.2017 - 11:05  //  aktualizácia: 13.11.2017 - 11:11  //  zobrazené: 1148

Šaľanom sa v nedeľu nelenilo

Štyria Šaľania ukázali, že im na prírode záleží. Nezostali len vo virtuálnom svete za počítačom, ale rozhodli sa aj konať. Po zverejnení fotografií, na ktorých bol zobrazený neporiadok na Váhu, išli a odpad pozbierali.

Marek Franko zverejnil v sobotu večer na sociálnej sieti fotografie, ktoré nepotešia nikoho, komu aspoň trošku na prírode záleží. Rozhádzané smeti na Váhu. Obyvatelia na fotografie reagovali, komentovali ich. Niektorí nezostali len pri slovách a rozhodli sa niečo pre zlepšenie situácie aj urobiť. Štyria Šaľania si tak v nedeľu urobili brigádu. Róbert Andráši, Dodo Jozefovič, Nela Hátašová a Marek Franko vyzbierali 19 vriec odpadu, 2 postele a 2 skrine. Prázdne odpadkové vrecia poskytlo dobrovoľníkom mesto. Po nedeľnej brigáde zabezpečilo aj ich odvoz, v pondelok predpoludním po vreciach nezostala ani stopa.

Mesto ďakuje dobrovoľníkom za vykonanú prácu. Lokalita za Družstevnou ulicou, smerom k Váhu a k železničnému mostu sa často stáva obeťou neporiadnikov. Prebývajú tu aj ľudia bez domova. V minulosti sa podarilo upratať túto lokalitu aj v spolupráci s nimi. Ruku k dielu priložili bezdomovci aj vďaka terénnym sociálnym pracovníkom, ktorí ich k uprataniu motivovali.

 

(ek, foto: Facebook, Mesto Šaľa, archív MsÚ Šaľa)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  •  
  • Foto: R. Andráši
  • archív MsÚ Šaľa, upratovanie na jar 2017
  • archív MsÚ Šaľa, upratovanie na jar 2017
  • archív MsÚ Šaľa, upratovanie na jar 2017
  • archív MsÚ Šaľa, upratovanie na jar 2017
  • archív MsÚ Šaľa, upratovanie na jar 2017