Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 24.10.2016 - 08:44  //  aktualizácia: 24.10.2016 - 19:44  //  zobrazené: 4383

ŠAĽA JOZEFOV: Výstava návrhov športovo-rekreačného areálu v Šali

Mesto Šaľa vyhlásilo na jar tohto roku verejnú anonymnú urbanisticko – architektonickú súťaž návrhov športovo-rekreačného areálu „Šaľa Jozefov“.

Jej cieľom je návrh výstavby a prestavby už založenej športovo - rekreačnej zóny Šaľa v miestnej časti Jozefov. Zámerom Mesta Šaľa je realizácia celoročného, komplexného mestského športovo-rekreačného areálu. Tento je v súčasnosti rozdelený na dve samostatné časti. Realizáciou plánov by prišlo k spojeniu bývalého letného kúpaliska a areálu hokejového ihriska - otvorenej ľadovej plochy a minigolfu. V súčasnosti je využívaná predovšetkým Mestská športová hala s kapacitou 2000 divákov slúžiaca pre Mestský hádzanársky klub Duslo Šaľa a iné halové športy. Okrem toho je v prevádzke Kolkáreň.

Zmyslom súťaže je priniesť ideálny návrh na realizáciu letného kúpaliska s wellness centrom pre celoročné využitie s využitím zdroja termálnej vody, ktorý sa nachádza priamo v areáli. Zámerom je aj doplnenie areálu o penzión s kapacitou cca 60 lôžok, ktorý by bol prepojený so spomínaným wellness centrom s malým vodným svetom s prepojením na vonkajší otvorený 25 metrový bazén. Nezabúda sa ani na návrh zimného štadióna s kapacitou cca 300 divákov v časti areálu s otvorenou ľadovou plochou.

Jednotlivé súťažné návrhy sú teraz k dispozícii v obradnej sieni mesta Šaľa v priestoroch mestského úradu. Príďte nahliadnuť do výnimočných návrhov Šaľanmi vysnívaného letného kúpaliska s množstvom ďalších atraktívnych športových aj rekreačných využití. Výstava je pre Vás otvorená od 25. októbra do 4. novembra od 8:00 do 18:00 (okrem piatka 28.10.2016).

Mesto Šaľa očakáva, že výsledkom tejto súťaže bude nové, atraktívne, celoročne využívané športovo-rekreačné mestské zariadenie, ktoré by funkčne doplnilo potrebnú športovú a oddychovú funkciu dnes nedostatočne vybaveného a využívaného areálu, ktorý sa nachádza priamo v meste.

 

(alx)

Prílohy

plagat pozvanka

(jpg - 6.34 MB)