Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.06.2018 - 11:20  //  aktualizácia: 19.06.2018 - 11:35  //  zobrazené: 1448

„Rýchla rota“ na Budovateľskej

Na chodníku a krajnici na Budovateľskej ulici už burinu či neporiadok nenájdete. O poriadok sa  tu postarali v utorok ráno dve zamestnankyne mesta Evička a Katka. Mestu sa podarilo do prác zapojiť aj niekoľko ľudí, ktorí si prišli odpracovať dávku v hmotnej núdzi.

Stovky ľudí sú oprávnení poberať dávku v hmotnej núdzi aj v Šali, no len hŕstka je ochotná si štátnu pomoc odpracovať. V utorok sa chytili práce a vyčistili spolu s dvoma zamestnankyňami mesta Budovateľskú ulicu. Keďže tu parkujú autá, bola potrebná súčinnosť obyvateľov. Letákmi a tabuľami boli už niekoľko dní vopred upozorňovaní na pripravovanú brigádu. Ráno o 6.00 hodine situácia ružová nebola, no nakoniec po 8.00 hodine sa ulica úplne vyprázdnila. Okraje cesty a chodníky prácne čistili ručne. Do dokonalosti ich pomohli „vyleštiť“ stroje. Krátko po 10-tej hodine bola ulica „vyvoňaná“.

Brigáda sa chystá aj v stredu. "Rýchla rota" bude pokračovať s čistením na pešej zóne, aby si obyvatelia a návštevníci mohli užiť blížiaci sa Šaliansky jarmok v plnej paráde.

 

(ek)