Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 13.03.2018 - 15:52  //  aktualizácia: 13.03.2018 - 16:07  //  zobrazené: 1175

Rozbiehajú sa práce v meste

Príchodom jari sa prebúdzajú aj pracovné stroje. Rozbiehajú sa vonkajšie práce v meste. Niektoré sú menšieho, iné väčšieho charakteru. Aj výsledky tých menších úprav však verejnosť isto potešia. Úprava zábradlia pri šalianskom kostole alebo umiestnenie väčších kameňov na niektoré miesta sú podnetmi od obyvateľov. V utorok im mesto vyhovelo.

Aj vďaka pripomienkam obyvateľov robí mesto okolie krajším. Od Šaľana sme nedávno dostali návrh upraviť zábradlie pri kostole. V utorok sa kus starého zábradlia odrezal a nahradil sa novým, ktorý pôsobí estetickejšie. Ku krajšiemu vzhľadu prispeje aj odstránený starý betónový stĺp. Práce na zábradlí tým samozrejme nekončili. Mesto ich oživilo aj novým náterom.

V dvoch lokalitách v meste pribudli v utorok veľké kamene. Aj tie si žiadali obyvatelia. Zabrániť majú vozidlám v prejazde a v ničení zelene. Kamene, ktoré možno nepotešia vodičov, ale trávnik áno, pribudli v mestskej časti Veča pri budove COV (pri predajných stánkoch a pri výjazde od pošty). V Šali sa umiestnili „bariérové kamene“ v blízkosti budovy vodárov.

Práce sa týmto nekončia, ba naopak. Potešujúce informácie má radnica aj v súvislosti s verejným osvetlením. Viac informácií už v stredu. Ak počasie plány radnice neprekazí, začne mesto aj s opravou ciest a chodníkov na viacerých uliciach. O konkrétnych prácach a ich termínoch vás budeme pribežne informovať.

 

(ek, foto: M. Políček)