Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 25.07.2023 - 10:02  //  aktualizácia: 25.07.2023 - 14:21  //  zobrazené: 2120

Pri požiari rodinného domu pomáhali hasiť aj dobrovoľní hasiči

Dobrovoľní hasiči z mestskej časti Veča opäť pomáhali. Krajské operačné stredisko v Nitre ich požiadalo o súčinnosť pri hasení požiaru rodinného domu v Šali. Ohlásili ich o 19.45 hod. a chlapci o 13 minút boli prichystaní a vyrazili na miesto. Informujú o tom na sociálnej sieti na svoje stránke DHZ Veča. Nižšie nájdete aj doplnenú tlačovú správu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre. 

 

 

Dňa 24.7 sme boli požiadaný kraj. Operačným strediskom NR o spolucinnost pri hasení požiaru rodinného domu v šali.

Ohlásenie 19:45

Vyjazd 19:58

Príchod na miesto 20:02

Ukončenie zásahu 22:45

Príchod na zbrojnicu 22:52

Členovia: Juraj Audy

František Loži

Adam Divičan

René Szocs

Ján Meszaros

Spolupráca: HaZZ Šaľa

HaZZ Nitra

Dhzo Trnovec nad vahom

Chlapci, ďakujem za skvelý prístup a profesionalitu. Dúfam, že sa podarí zohnať financie na dýchacie prístroje, nakoľko zásah nebol bez nich vôbec jednoduchý. Možno sa nám podarí aj touto cestou zohnať nejakého sponzora, ktorý by bol ochotný nám ADP (autonómny dýchací prístroj) zakúpiť. Nakoľko zásahy bez nich sú veľmi nebezpečné, priam niekedy až nemožné. Ešte raz veľká vďaka.

(zdroj: Facebook DHZ Veča)

 

Požiadali sme hasičský zbor o poskytnutie ďalších informácií, prikladáme tlačovú správu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre:

Dňa 24. júla 2023 krátko po 19.30 hod. bol nahlásený požiar rodinného domu na ulici Bilická v meste Šaľa, okres Šaľa. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. Na mieste udalosti zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre (z hasičských staníc Šaľa a Nitra) a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obcí Trnovec nad Váhom a Šaľa, ktorí požiar zlikvidovali dvoma C a troma vysokotlakovými prúdmi za súčasného rozoberania konštrukcie strechy. Pri zásahu boli použité autonómne dýchacie prístroje. Pri požiari bola zranená jedna osoba (intoxikovaná splodinami horenia). V dôsledku požiaru vznikla majiteľovi rodinného domu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená v sume 90 000 eur.