Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.09.2016 - 21:45  //  aktualizácia: 15.09.2016 - 22:19  //  zobrazené: 1487

Pri obnove kaplnky sv. Jozefa pomáhali aj naši dobrovoľníci

V uplynulých dňoch bola dokončená rekonštrukcia kaplnky sv. Jozefa v Šali na Kráľovskej ulici. Obnova tejto pamätihodnosti mesta Šaľa, ktorá je zasvätená patrónovi remeselníkov, bola podporená z grantu Nadácie Slovenskej sporiteľne vo výške 3500 EUR. Zvyšok nákladov obnovy spolufinancovala Rímskokatolícka cirkev, farnosť Šaľa.

Do tejto prospešnej aktivity sa zapojili aj dobrovoľníci, ktorí poskytli prístup k elektrickej energii, vode, resp. po skončení prác vyčistili a pokosili malý park okolo kaplnky. Mesto Šaľa zabezpečilo odvoz a likvidáciu odpadu, ktorý vznikol počas rekonštrukcie, stavebný dozor aj celú administráciu okolo projektu, verejného obstarávania a zmluvných a finančných záležitostí. Predmetom projektu bola renovácia veže, vonkajších a vnútorných stien, nová strecha s vencom.

Po skončení prác je teda konečne kaplnka v takej podobe, aby sa v nej mohli slúžiť bohoslužby. Na prvú sv. omšu po obnove kaplnky spojenú s jej posvätením Vás pozývame už 17. septembra 2016 v sobotu so začiatkom o 8.00 hodine.

Veríme, že zrekonštruovanej kaplnke sv. Jozefa sa takto podarilo predĺžiť životnosť a prinavrátiť funkčnosť, aby slúžila ľuďom a bola priestorom pre bohoslužby ešte po dlhé roky, a aby bola neodlučiteľnou súčasťou nášho mesta ešte pre mnohé generácie. 

 

 (E.Vargová)