Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 18.07.2023 - 10:56  //  aktualizácia: 18.07.2023 - 12:15  //  zobrazené: 627

Optika Optima 7 rokov s Vami (reklamný článok)

(reklamný článok)

Pred desiatimi rokmi prišiel ten moment, keď nás prestalo baviť robiť pre iných. Obidvaja sme mali zaujímavú prácu, ale nedocenenie a umelo vytváraný pracovný stres spraví svoje. To, že sa nám táto vec stala v rovnakom čase, sme brali ako znamenie: je čas na zmenu. Keď sme uvažovali ako ďalej, rýchlo sme sa zhodli, že by sme si vedeli predstaviť očnú optiku v Šali podľa seba. Tak sme sa pustili do dlhého plánovania.

V malom meste ako Šaľa si neotvorí človek prevádzku kedy a kde chce, ale vtedy a tam, kde sa nájde priestor. Mali sme obrovské šťastie, že dlhoročná predajňa Vega Takáč sa práve sťahovala a jej bývalé priestory na Budovateľskej ulici majitelia akurát obnovili. Síce to bol priestor podstatne väčší ako sme vtedy hľadali a cez cestu sídlila ďalšia optika, ale zariskovali sme. Našťastie sa nám to vyplatilo, teraz by sa nám zišlo aj o kúsok viac miesta.

Začali sme skromne, s 500 dioptrickými rámami a 200 slnečnými okuliarmi, ale prvé roky sme každý cent investovali do rozširovania ponuky. Momentálne sme na štvornásobných číslach, čo je bezkonkurenčne najväčšia ponuka okuliarov v širokom okolí. Našu kolekciu skladáme s mottom „u nás nájdete okuliare na každú tvár“, preto máme čo ponúknuť pre útlu ženu, ale aj pre urasteného muža.

U nás si nájdu svoje aj milovníci uletených okuliarov. Hlavne na našich predvádzacích akciách, s ktorými sme začali medzi prvými optikami na Slovensku. Na týchto jedinečných podujatiach približujeme našim zákazníkom horúce novinky z Talianska, Francúzska či Španielska – také veci, ktoré by sme sa ani my neodvážili držať na predajni. Takto ich vieme ukázať a zároveň dostávať užitočnú spätnú väzbu od zákazníkov, z ktorých sa postupne stávajú naši známi a priatelia. Okrem akcií v optike sme boli so stánkom športových okuliarov Rudy Project na volejbalovom turnaji na šalianskej pláži a naše okuliare sa objavili aj na módnej prehliadke butiku Karla.

Dôveru zákazníkov sa snažíme získať aj dôkladnou popredajnou starostlivosťou, či už ide o dodatočné úpravy, alebo riešenie reklamácií. (Veru, stalo sa nám, že prišiel zákazník z inej miestnej optiky, kde nepochodil s reklamáciou, ktorú sme my vedeli vybaviť. Lebo okrem trošku ochoty nebolo k tomu nič iné potrebné.) Okuliare, ktoré máte na nose každý deň dlhé hodiny,dostanú zabrať, občas sa aj poškodia. Preto je dôležité mať dobrú optiku, ktorávie podať pomocnú ruku, keď treba riešiť dôsledky nehody.

Pôvodne sme plánovali meranie zraku zaradiť medzi naše služby až v druhom či v treťom roku fungovania, ale bol taký veľký záujem, že sme s tým začali pár mesiacov po otvorení. K zrakovým nedostatkom našich zákazníkov pristupujeme s krédom „optimálne riešenie pre váš zrak“. Preto neustále skúmame nové možnosti a spôsoby. Spolupracujeme s popredným výrobcom okuliarových šošoviek Essilor, ktorý vlastne vymyslel viacohniskové (multifokálne) okuliare a ponúka ohromné množstvo riešení pre zrakové potreby dnešnej, digitálnej éry.

S určením dioptrie do diaľky a do blízka na čítacej tabuli sa len začína cesta k ideálnym okuliarom. S každým zákazníkom osobitne preberieme, v akom prostredí a akým spôsobom plánuje nosiť svoje okuliare, podľa toho mu ušijeme riešenie na mieru. Samozrejmosťou je brať do úvahy rozloženie pracovného prostredia, polohu počítača alebo druh auta, ktoré zákazník šoféruje, ale zameriavali sme už aj strelecké okuliare priamo na strelnici. Robili sme dioptrie do zváračských okuliarov, lyžiarskej masky aj do plaveckých okuliarov.Zvládneme aj profesionálne potápačské okuliares astigmatickou korekciou.

Hovorí sa: „Nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť lacné veci.“. Zrak dodáva 80 percent podnetov zo života, preto je nezmysel na ňom šetriť. V dnešnej dobe sa na zrak kladú nesmierne nároky. Stále niečo pozeráme, čítame, často v slabom osvetlení alebo z malej obrazovky. Prirodzené starnutie oka zastihne každého, nie je to choroba, ale proces, preto nie je na to liek. Vysoká miera krátkozrakosti je ale žiaľ dedičná záležitosť, preto je čím ďalej tým viac detí s okuliarmi. Samozrejme, sme pripravení aj na ne. Pre chlapcov máme odolné „gumené“ okuliare s páskou na upevnenie a slnečným klipom. Dievčatám sme pripravili také štýlové kúsky, aké nosia ich maminky, len v menšom prevedení.

Dôležité info pre rodičov: sme zmluvný partner zdravotných poisťovní VŠZP, Dôvera aj Union. Môžete si u nás uplatniť príspevok na okuliare, o ktorom nájdete bližšie informácie v našom blogu. Okrem zdravotných poisťovní viete v našej optike použiť aj zamestnávateľské benefity, a to Benefit Plus a Edenred Benefity Café. Pri oboch akceptujeme poukazy cez mobilnú aplikáciu aj kreditnú kartu, taktiež aj papierové poukážky Edenred Darčeky.

Máme výrazne viac slnečných dní ako pred 20 – 30 rokmi, často cestujeme k moru alebo do hôr, preto je ochrana proti slnečným lúčom aktuálnejšia než kedykoľvek predtým. Nielen UV žiarenie, ale zdravotne neškodné, no o to nepríjemnejšie oslnenie potrebuje riešenie. Preto sa jedným z našich špecialít stali slnečné okuliare s dioptriami. Do štýlových slnečných okuliarov dokážeme schovať dioptrie– hoci aj multifokálne – tak, že si ich nikto ani nevšimne. Chceli by ste niečo špeciálne, odolné, zahnuté na šport? Nie je problém. V spolupráci so značkami Rudy Project, Oakley a UnderArmour ponúkame výborné riešenie nakaždý šport. Na druhej strane, ak ide o jedinečný štýl, nastupujú rôzne jemné odtiene alebo inteligentné Transitions šošovky, ktoré menia svoju tmavosť podľa osvetlenia.

V roku 2019 sme začali uvažovať o tom, že by sme rozšírili naše pôsobenie, otvorili ešte jednu optiku. No ako do plánov mnohých iných, aj nám pandémia do nich zasiahla, my sme sa ale nedali. Cez nútenú prestávku sme sa zamerali na záhradkárčenie a horolezectvo, a ako stíchol ošiaľ okolo vírusu, v máji 2021 sme otvorili optiku Optima vo Veči. Prevádzka na super mieste v budove COV, hneď vedľa hypermarketu Tesco, ľahko prístupná z parkoviska. V novej prevádzke čakáme zákazníkov s tou istou odbornosťou a priateľskosťou ako v Šali na Budovateľskej. Ponuku približne 1000 kusov okuliarov neustále obmieňame,aby si každý našiel niečo pre seba.

Aktuálne pracujeme na ďalšom významnom rozšírení našej – vašej optiky. Asi nikoho neprekvapí, že sme sa vybrali do virtuálneho sveta internetu. Prednedávnom sme zmodernizovali našu webovú stránku optikaoptima.sk, ale hlavná záležitosť je spustenie internetového obchodu Optimeye.sk. Nakupovanie okuliarov cez internet môže byť zradné, ale v spojení s kamennou predajňou funguje. Na optimeye.sk si môžete prezrieť ponuku našich optík, na vyhľadanie optimálnych okuliarov sme vytvorili kvíznávody. Keď ste si spravili obraz, môžete prísť do jednej z našich optík, kde si ich vyskúšate naživo. Aj vám ich správne nastavíme, čo by bolo cez internet nemožné.

V týchto dňoch oslavujeme siedme narodeniny. Ďakujeme každému nášmu zákazníkovi, ktorý nás za ten čas navštívil, nesmierne si ceníme vašu dôveru a priateľstvo. Dúfame, že sa budeme stretávať ešte dlhé roky. Od 18. do 22. júla v našich optikách v Šali a vo Veči sme pripravili pre vás malý darček: 37% zľavu na všetky slnečné okuliare. DoVIDENIA v optike Optima!