Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 20.03.2018 - 14:13  //  aktualizácia: 20.03.2018 - 14:35  //  zobrazené: 1162

O predaji rozhodnú poslanci vo štvrtok

Vo štvrtok budú poslanci rozhodovať aj o žiadosti o predaj pozemkov. Keďže sa na sociálnej sieti objavilo v súvislosti s touto témou niekoľko otázok a nepresných informácií, prinášame fakty k tomu bodu programu rokovania mestského zastupiteľstva.

Žiadateľ predložil žiadosť o kúpu pozemkov, ktoré sú v tesnej blízkosti jeho nehnuteľností. Najväčšia časť týchto pozemkov je už zastavaná, majiteľ nehnuteľností vybudoval k nim prislúchajúce a potrebné spevnené plochy – parkovisko a cestu či chodník vybudoval na vlastné náklady. Konkrétne ide o tri parcely pozemkov v susedstve jeho nehnuteľností. Jedna je pri čerpacej stanici G&G (pozri príloha č. 1), druhá je okolo penziónu (pozri príloha č. 2) a tretia parcela je vedľa budovy Lidl (pozri príloha č. 2). 90% spomínaných plôch je zastavaných. Využíva ich aj verejnosť, návštevníci čerpacej stanice alebo penziónu. Je opodstatnený predpoklad, že pozemky, na ktorých sú už vybudované spomínané komunikácie, budú aj v budúcnosti slúžiť svojmu terajšiemu účelu.

Žiadateľ aj na základe rokovaní ponúka za odpredaj pozemkov 30 eur za m2. Okrem toho chce darovať mestu 30-tisíc eur na podporu pre školstvo, kultúrne a iné športové aktivity. Celkovo by tak zaplatil mestu spolu s darovanou sumou 137 580 eur.

Či bude žiadosť schválená, je na rozhodnutí poslancov, ktorí zasadnú vo štvrtok 22. marca o 14-tej hodine v priestoroch Spoločenského domu vo Veči.

 

(ek)

  • archívne foto, zasadnutie poslancov vo februári 2018
  • Príloha č. 1 - predmet žiadosti je vyznačený fialovou farbou
  • Príloha č. 2 - predmet žiadosti je vyznačený fialovou farbou