Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 14.03.2018 - 11:40  //  aktualizácia: 14.03.2018 - 11:44  //  zobrazené: 897

Nové svetlo na Kráľovskej ulici

„Na Kráľovskej tma ako v rohu,“ sťažovali sa obyvatelia tejto ulice na sociálnej sieti. Častý problém s vypadávajúcim verejným osvetlením sa stane minulosťou. Mesto už začalo s výmenou elektrického vedenia.

Pri nájomných bytoch na Kráľovskej ulici je od začiatku týždňa o niečo väčší pracovný frmol. Súvisí s výmenou vedenia verejného osvetlenia. 50-ročné hliníkové elektrické vedenie už nebolo spoľahlivé. Verejné osvetlenie slúžilo niekedy bez problémov aj mesiac, inokedy vypadlo aj niekoľkokrát počas jedného týždňa. Problém v zemi však bolo ťažké konkretizovať. „Bol porušený starý kábel, no aj keď sme viackrát merali poruchu s prístrojom, nedal sa ten problém presne namerať. Hliníkové vedenie sa vymení za nové, čo znamená, že verejné osvetlenie bude fungovať bez problémov,“ priblížil Miroslav Políček z Referátu dopravy na MsÚ Šaľa. Pri výstavbe nových bytov budú nainštalované aj nové stĺpy verejného osvetlenia.

Na žiadosť obyvateľov pribudne v najbližšom čase aj niekoľko nových lámp vo viacerých lokalitách v meste. Nové stĺpy verejného osvetlenia nainštaluje mesto na Kukučínovej ulici, na Ul. kpt. Jaroša, na konci Školskej ulice smerom na Vinohradnícku, na Hviezdoslavovej pri vodároch. Odnedávna sa väčšiemu svetlu tešia aj obyvatelia Veče, konkrétne na Narcisovej, Slnečnej ulici a Ul. gen. Ľ. Svobodu.

 

(ek)