Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 23.09.2016 - 10:43  //  aktualizácia: 27.09.2016 - 14:05  //  zobrazené: 2766

Nový chodník aj priechod pre chodcov

Obyvatelia žijúci prioritne na Mostovej ulici si často skracujú cestu popod most k blízkemu nákupnému stredisku. Mesto Šaľa sa rozhodlo dotknutým občanom túto trasu spríjemniť.

Vychodený úsek cez trávu popod most aktuálne upravujú pracovníci na jednoduchý použiteľný chodník. Komfort občanov sa tak výrazne zvýši, čo najviac ocenia v daždivých dňoch. Ako na včerajšom mestskom zastupiteľstve informoval Miroslav Políček, referent dopravy a technických činností, pod mostom už onedlho „vyrastie“ jednoduchý chodník z makadamu. Pre zvýšenie bezpečnosti obyvateľov mesto v jarných mesiacoch zabezpečí aj osvetlenie novovybudovaného chodníka.

Makadamový chodník pod mostom ale nie je jediné, čo má Miroslav Políček aktuálne pod dohľadom. Na ulici 8.mája prebiehajú práce na rozširovaní komunikácie cez parkovisko. Úsek bol doteraz vzhľadom na šírku vozovky neprejazdný, alebo len ťažko prejazdný pre záchranné alebo hasičské vozidlá, preto mesto považovalo rozšírenie miestnej komunikácie za jednu zo svojich priorít.

V mestskej časti Veča na ulici Fraňa Kráľa sa zvyšuje bezpečnosť Šaľanov namaľovaním nového priechodu pre chodcov, čím sa „spoja“ dva existujúce chodníky. Ako je viditeľné v galérii, miesto pre nový priechod je už naznačené. Okrem toho, referát dopravy MsÚ nedávno zaistil namaľovanie parkovacích čiar na ulici Hollého vo Veči a opravu vozovky ako prístupovej cesty k Základnej škole Hollého. Ďalšie opravy komunikácií a teda zasypávanie jám prebiehajú momentálne v celom meste aj jej mestskej časti a na budúci rok je plánovaná kompletná oprava cesty na Hornej ulici v Šali. Mesto Šaľa kladie významný dôraz na bezpečnosť a zvyšovanie komfortu občanov a v takýchto prácach plánuje naďalej pokračovať.

 

(alx)

  • Pod mostom vzniká nový makadamový chodník
  • Chodník na ulici 8. mája
  • Nový priechod pre chodcov na ulici Fraňa Kráľa v Šali