Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 25.11.2015 - 15:54  //  aktualizácia: 25.11.2015 - 16:03  //  zobrazené: 789

Na stretnutí hovorili o kruhovej križovatke vo Veči

Na pôde Mestského úradu v Šali sa 24. novembra 2015 uskutočnilo pracovné stretnutie. Jeho témou bolo riešenie stavu kruhovej križovatky na Nitrianskej ulici v Šali – Veči, na ceste I/75 pri Hypermarkete Tesco Šaľa.

 

Na stretnutí sa zúčastnil aj riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Bratislava - Slovenská správa ciest, a.s. Ing. Viliam Žák. Pozvanie ďalej prijal zástupca Odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií Okresného úradu Nitra, zástupca Regionálnej správy a údržby ciest Nitra, zástupca Dopravného inšpektorátu OR PZ v Šali a za mesto Šaľa bola prítomná prednostka MsÚ Šaľa Ing. Jana Nitrayová, vedúca Stavebného úradu v Šali Mgr. Eva Lukačovičová, za referát dopravy mesta Šaľa Miroslav Poliček a primátor mesta Mgr. Jozef Belický. Pozvanie dostal aj zástupca spoločnosti Tesco, ktorý však na pracovné stretnutie neprišiel. Primátor po stretnutí povedal, že aj napriek tomu, že správcom tejto komunikácie nie je mesto, bude vyvíjať ďalšiu snahu smerom ku kompetentným, aby bola križovatka opravená.

 

Prítomní sa zhodli na možnom termíne začatia prác opravy spomínanej križovatky. Tie by sa mohli začať už na jar budúceho roka. Do toho času sa má pristúpiť k dočasnému riešeniu, ktoré by malo napomôcť dopravno-bezpečnostnej situácii na kruhovej križovatke. Poškodená časť križovatky sa v najbližšom čase dočasne vyasfaltuje.

 

Rokovania na tému riešenia stavu kruhovej križovatky iniciovalo súčasné vedenie mesta prvýkrát v júli tohto roka. Na júlovom stretnutí sa zástupca spoločnosti Tesco vyjadril kladne k zámeru opravy kruhovej križovatky a jej následnému odovzdaniu do správy Slovenskej správy ciest. Na základe júlového stretnutia vypracovala spoločnosť Tesco projektovú dokumentáciu k stavebným prácam na kruhovej križovatke. V súčasnosti je projektová dokumentácia odsúhlasená všetkými dotknutými stranami.