Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.06.2018 - 22:33  //  aktualizácia: 25.06.2018 - 08:43  //  zobrazené: 663

Na jarmok zavítala aj indonézska veľvyslankyňa

Telč, Oroszlány, Mohylov Podolskyy a Konskie sú už niekoľko rokov súčasťou Šalianskeho jarmoku. V tomto roku sa na našu slávnosť prišla pozrieť aj veľvyslankyňa Indonézskej republiky na Slovensku Adiyatwidi Adiwoso. Ako hovorí, priateľstvo s mestom Šaľa vzniklo pri šálke kávy.
Počas prvomájových osláv sa pred budovou Tropicany konal Indonézsky deň. Veľvyslankyňa bola súčasťou tohto podujatia. Vtedy primátor Jozef Belický pozval veľvyslankyňu na Šaliansky jarmok. Pozvanie s radosťou prijala. Počas večerného otvárania jarmoku chcela Šaľanov a návštevníkov mesta pozdraviť aj osobne, pracovné povinnosti jej to však bohužiaľ nedovolili. Z piatkových slávností nemohli chýbať ani ostatní cezhraniční hostia z Maďarska, Česka, Poľska a Ukrajiny. Zástupcovia partnerského mesta z Fínska bohužiaľ nemohli prísť. Aj v tomto roku v rámci slávnostného prijatia delegácií podpísali jednotlivé strany zmluvu o pláne spolupráce na budúci rok. Slávnostný akt sa konal v tomto roku v Tropicane, keďže obradná miestnosť mestského úradu sa rekonštruuje.
Cieľom takýchto vzťahov je okrem nadviazanie priateľstiev aj spoznávanie kultúr iných, okolitých krajín, do ktorých pravidelne zavítajú aj šalianske deti v rámci svojich umeleckých či športových súborov. Niekoľkokrát sa navzájom navštívili aj deti zo škôl a škôlok.
 
(ek)