Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.10.2017 - 12:21  //  aktualizácia: 05.10.2017 - 12:26  //  zobrazené: 1298

Na ihriskách osádzajú nové prvky

Na detských ihriskách pribudne osem herných prvkov, stromy a lavičky. S ich osádzaním začalo mesto dnes (štvrtok). Ihriská budú bohatšie vďaka obyvateľom, ktoré o prvky požiadali prostredníctvom participatívneho rozpočtu. Mesto dokonca podporí aj dva také projekty, ktoré sa do balíka z participatívneho rozpočtu „nezmestili“.

Vo štvrtok osadia kolotoč a závesnú hojdačku na ihrisku na Lúčnej ulici. Prevažovacia hojdačka poteší deti na Narcisovej ulici. Na ihrisku, ktorá sa nachádza na Vlčanskej-Nezábudkovej ulici osadia novú šmýkačku, prevažovaciu a pružinovú hojdačku. Tieto tri ihriská budú atraktívnejšie vďaka projektom, ktoré podali obyvatelia v rámci participatívneho rozpočtu.

Mesto každoročne vyčlení z mestského rozpočtu 5000 eur, o ich použití rozhodujú obyvatelia. O tento balík peňazí, ktorý sa nazýva participatívny rozpočet, sa uchádzalo celkovo päť žiadateľov. Realizácia všetkých piatich projektov by prevýšila sumu 5000 eur. Mesto sa napriek tomu nakoniec rozhodlo podporiť všetky projekty. V tomto mesiaci sa tak skrášlia aj ďalšie dve detské ihriská – na Novomeského ulici osadí mesto dve nové lavičky a vysadí stromy. Detské ihrisko na Ulici 1. mája bude bohatšie o prevažovaciu a závesnú hojdačku.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Na Narcisovej ulici už osadili novú hojdačku
  • Na Narcisovej ulici už osadili novú hojdačku