Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 16.02.2018 - 11:23  //  aktualizácia: 16.02.2018 - 12:40  //  zobrazené: 1620

Na fašiangovej veselici bolo veselo

Vodník, Mexičanka či Mária Terézia – masky od výmyslu sveta sa predviedli na fašiangovej veselici v Dennom centre č.1. Masky, ktoré mali na sebe, ušila členka denného centra!

11. februára to v dennom centre na Hornej ulici žilo. 18 žien sa premenilo na predstaviteľky rôznych krajín či osobností. „Bola tu Kubánka, Mexičanka, Japonka, Číňanka, Slovenka, Španielka, Tirolčanka, Rakúšanka, Nemka, no mali sme aj iné masky. Bola tu s nami principiálka, bábätko, čert, vodník a žena zo 60-tych rokov,“ spresňuje vedúca Denného centra č. 1 Mária Bereczová, ktorá aj výber a skúšanie masiek opisuje ako veľký zážitok. Ženičky sa spolu vybrali do požičovne masiek na Kráľovskej ulici v Šali. „Tieto masky sme mali požičané od Valiky Gállovej, ktorá má požičovňu masiek a je členkou nášho klubu. Tieto masky ona sama šije! Na každú, keď pozrela, vedela, aká maska jej pasuje,“ hovorí s úsmevom vedúca centra Marika Bereczová, ktorá sa na chvíľu cítila ako kráľovná. Prezliekla sa za Máriu Teréziu, vraj sa jej všetci v sále ukláňali. Premiéru mala aj jedna nová maska, ktorú predstavila samotná autorka Valika Gállová. Prezliekla sa za bábätko a hľadala svoju mamu, otca a bolo jej treba masírovať bruško. Všetky masky boli odmenené, dostali dezerty. Ani promenáda masiek však nebola obyčajná. „Keď sme vychádzali, pani Czimmermanová predstavila každú jednu masku, odkiaľ pochádza a pustila k tomu hudbu z toho štátu, odkiaľ maska pochádzala,“ opisuje pani Marika.

Ostatní mali o zábavu tiež postarané, veď po promenáde masiek sa spolu zabávali až do večera. Do tanca im hrali dvaja obľúbení páni, členovia klubu Jarko Hambálek a Ondrej Miťko – Duo seniors.

 

(ek)