Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.03.2018 - 16:24  //  aktualizácia: 15.03.2018 - 16:32  //  zobrazené: 3057

„Myslíme na Teba, veľa zdravia!“

Daniel Vyslúžil čakal svoju štvrtkovú návštevu už v bráne. Na sebe mal tričko s „domácim“ motívom a na tvári široký a úprimný úsmev. Len ťažko hľadal slová na radosť, ktorú pociťoval pri návšteve predstaviteľov polície, hasičov a primátora mesta. Samozrejme, neprišli s prázdnymi rukami.

Riaditeľ OR PZ v Šali Roman Révay, náčelník Mestskej polície v Šali Peter Krokavec, veliteľ šalianskych hasičov Ľuboš Tuška a primátor mesta Jozef Belický navštívili bývalého hasiča v jeho domove. Prišli mu odovzdať výťažok zo zbierky z 3. Reprezentačného plesu policajných a záchranných zložiek okresu Šaľa, ktorý sa konal vo ferbuári. Je dobrým zvykom výťažok zo zbierky venovať práve jemu. „Dúfame, že aj táto čiastka trošku prispeje k tomu, aby si sa mal lepšie,“ hovorí riaditeľ okresnej polície v Šali Roman Révay. „Teším sa, že bývalí kolegovia hasiči si to držia ako stavovskú česť, že môžu pomôcť a že policajti a záchranné zložky sa k tomu pridali,“ dodal primátor.

„Sme naozaj vďační mestu, že sa takto o nás stará, od začiatku. Šaľa na svojich nezabúda“ hovorí pán Vyslúžil a slovami vďaky nešetrila ani pani Vyslúžilová. 1000 eur použijú na finančne náročnú liečbu Daniela. Aj vďaka tejto čiastke bude môcť ísť na ďalšiu liečbu do Kováčovej. „Medzitým bude chodiť opäť na rehabilitácie aj tu v Šali. Vždy, po každej liečbe, ale aj rehabilitačnej masáži sa mu trošičku zlepší stav. Ide to pomaly, ale ide. Mňa už len toto drží pri živote, aby ho človek dostal na vlastné nohy,“ hovorí mamina, ktorá sa nevzdáva a spolu s Danielom sa už tešia na jarné prechádzky.

Hoci návšteva prišla s darom, primátor mesta neodchádzal s prázdnymi rukami. 38-ročný Daniel nezabudol na blížiace sa narodeniny primátora. „Ja pre Vás niečo mám, ja viem, že budete mať sviatok,“ sršalo z Daniela nadšenie pri gratulovaní. Primátor zostal úprimne zaskočený.

Okrem rehabilitácií sa Daniel neviem dočkať aj májového charitatívneho koncertu, ktorý bude venovaný jemu. Už teraz si vraj nacvičuje tanečné kroky. „Bude tam aj country hudba, tak sa učím na to tancovať,“ hovorí s elánom Daniel. Na koncerte nebudú chýbať ani hasiči, pripravujú sa na ukážku techniky.

Daniel Vyslúžil zostal v bdelej kóme pred piatimi rokmi po tom, ako ho v šalianskom podniku dobil opitý muž. 34-ročného muža zadržala polícia v lete minulého roka za drogovú trestnú činnosť.

 

(ek)