Domov   >  Kino
publikované: 31.01.2024 - 15:40  //  aktualizácia: 09.02.2024 - 12:30  //  zobrazené: 459

MIllerovo dievča, Chudiatko, Vynálezca, Argylle: tajný agent, Noemova archa, Aristokratka vo vare, Vojna policajtov, Jedeme na teambuilding

Program kina (7.2 - 11.2.2024)

Streda 20:00 Millerovo dievča 

Žáner: Dráma

Talentovaná mladá spisovateľka (Jenna Ortega) sa vydáva na tvorivú odyseu, keď jej profesor (Martin Freeman) zadá projekt, ktorý ich oboch zamotá do čoraz zložitejšej siete. Keď sa hranice rozmazávajú a ich životy sa prelínajú, profesor a študentka sa musia konfrontovať so svojimi najtemnejšími ja, pričom sa snažia zachovať svoj individuálny zmysel pre život a veci, ktoré sú im najdrahšie. (Continental film)

 

Štvrtok 20:00 Chudiatko

Žáner: Komédia, Dráma

Neuveriteľný príbeh o fantastickom vývoji Belly Baxterovej, mladej ženy, ktorú oživil geniálny a neortodoxný vedec Dr. Godwin Baxter. Neortodoxný film originálneho, oceňovaného režíséra Yorgosa Lanthimosa. (Cinemart)

 

Piatok 17:30 Vynálezca

Žáner: Animovaný

Nová rodinná rozprávka od tvorcov Ratatouille je tu! Ponorte sa do sveta nekonečne zvedavého vynálezcu a umelca Leonarda da Vinci (Ivan Romančík). Ten prichádza na kráľovský dvor experimentovať, stavať lietajúce stroje, obrnené vozidlá a ďalšie fantastické vynálezy. Nášho superhrdinu čaká nielen napínavé dobrodružstvo, ale aj osudové stretnutie s odvážnou princeznou Margaritou, s ktorou hľadá odpoveď na tú najdôležitejšiu životnú otázku. (Magicbox)

 

Piatok a nedeľa 20:00 Argylle: tajný agent

Žáner: Akcia, Komédia

Spisovateľka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) sa preslávila sériou románov o tajnom agentovi Argylovi (Henry Cavill), ktorý ide po stopách Jamesa Bonda a zachraňuje ľudstvo pred šialencami všetkého druhu. Príbeh jej najnovšej knihy opisuje jeho boj s mocným syndikátom, ktorý plánuje ovládnuť svet. Detaily zápletky sa pozoruhodne zhodujú s plánmi, ktoré sa chystá uskutočniť skutočný zločinecký syndikát. Musia sa rozhodnúť, čo s Elly urobia, aby ich náhodou neprezradila. Je to len náhoda, alebo spolupracuje s niekým dobre informovaným? Bude stačiť si ju vypočuť? Alebo ju treba rovno zlikvidovať? Je jasné, že spisovateľkin veľmi pokojný život v idylickom ústraní, kde jej robí spoločnosť len jej kocúr Alfie, sa práve skončil. Ocitla sa v šialenom kolotoči, ktorý nemá šancu zastaviť ani spomaliť. Našťastie sa v jej živote objaví “špión, ktorý ,,kope,, za dobrých” (Sam Rockwell) a podobne ako Argyle v jej románoch jej pomáha prežiť. Skutočný život je však často oveľa komplikovanejší ako príbehy v knihách. (Cinemart)

 

Sobota a nedeľa 16:00 Noemova archa

Žáner: Animovaný

Zábavné a roztomilé spracovanie jedného z najznámejších príbehov všetkých čias! Dve myši: Vini, charizmatický básnik s trémou, a Tito, talentovaný a šarmantný gitarista, sa prešmyknú na bájnu Noemovu archu, kam smú nastúpiť len jeden samec a jedna samica z každého druhu. Podarí sa dvom muzikantom prežiť 40 dní a 40 nocí na lodi, kde napätie medzi mäsožravcami a bylinožravcami stúpa každým dňom? (Continental film)

 

Sobota 18:00 Aristokratka vo vare

Žáner: Komédia

Gróf Frank Kostka (Hynek Čermák), jeho žena Vivien (Tatiana Dyková) a ich dcéra Marie (Yvona Stolařová) žijú na svojom zámku Kostka. Udržiavať rodinné sídlo v chode im pomáha gazdiná pani Tichá (Eliška Balzerová), údržbár Krása (Pavel Liška) a komorník Josef (Martin Pechlát). Záujem návštevníkov zámku o prekliatu komtesu začína pomaly upadať, čo Marii vôbec nevadí - aspoň má dostatok času na svojho Maxa (Zdenek Piškula). Frank je však v koncoch, nemá dosť peňazí ani na výplaty, ani na potrebné opravy. A práve v tej chvíli sa objaví dcéra právnika Bendu Deniska (Simona Lewandowska), ktorá rozvíri pokojné vody rodového sídla...(Forum film)

 

Sobota 20:00 Vojna policajtov- 18+

Žáner: Thriller, Akcia, Dráma

Dávid proti Goliášovi asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotársky policajný operatívec, ktorý sa zručne pohybuje na hrane zákona v divokej atmosfére východoslovenského podsvetia začiatkom 90. rokov. V krehkej symbióze tu nažívajú lokálne mafiánskej gangy kryté tajnými dohodami so SIS, podnikatelia a miestna polícia – štedro odmeňovaná za privieranie očí pred zločinmi. Prostredie Mika vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Ale keď mu je pridelený systému “neposlušný” partner Igor Molnár (Juraj Loj), zistí, že sú v mnohom podobní. Sú súčasťou mechanizmu, ktorý chcú zmeniť, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj s usvedčujúcimi dôkazmi. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou. Ako to bude na ďalšej ceste, to uvidia diváci až na veľkom plátne. Hovorí sa ale, že pomsta je najlepšia motivácia, hoci niekedy prehra môže znamenať istú smrť. Vo filme uvidíte napríklad aj populárneho rapera Patrika “Rytmusa” Vrbovského, ktorý si zahral dôležitú rolu bossa mafiánskeho gangu, ale aj Adyho Hajdu, Roba Jakaba, Anežku Petrovú, Mariána Mitaša a mnoho ďalších skvelých slovenských hercov. (Cinemart)

 

Nedeľa 18:00 Jedeme na teambuilding- 18+

Žáner: Komédia

Ambiciózneho korporátneho zamestnanca Aleša (Jakub Prachař) jeho narcistický šéf (Alexander Bárta) namiesto povýšenia preloží na najhoršie oddelenie - do call centra. Tam veľmi rýchlo musí prísť na to, ako spolu s trafenou konšpirátorkou Marcelou (Peťa Polnišová), neurotickým nihilistom Michalom (Vojta Kotek), vzorňáčkou Jitkou (Anna Polívková) a ďalšími bizarnými kolegami vytvoriť zohranú partiu. Len tak môže počas teambuildingového víkendu poraziť bývalých kolegov, zachrániť svoje nové oddelenie pred zrušením a hlavne nájsť stratenú sebaúctu. (ITA film)

 

Sledujte: 

FA: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/