Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.10.2016 - 14:30  //  aktualizácia: 26.10.2016 - 15:26  //  zobrazené: 1240

Miestne dane – splatnosť 4. splátky

Upozorňujeme občanov, že dňa 31.10.2016 je splatná štvrtá splátka miestnych daní, predovšetkým daň z nehnuteľností, daň za psa a poplatok za komunálne odpady za rok 2016.

Bohužiaľ, v súvislosti s dlhodobým neplatením miestnych daní a poplatkov zo strany niektorých občanov bolo mesto nútené v druhom polroku pristúpiť k vymáhaniu svojich pohľadávok v  exekučnom konaní prostredníctvom súdneho exekútora.

Občanom mesta preto včas pripomíname, aby si nezabudli svoje povinnosti plniť a aby splátky za miestne dane a poplatok za komunálne odpady uhradili načas.

Návrhy na vykonanie exekúcie sú spracovávané postupne, vymáhané nedoplatky vtedy už nie je možné uhradiť na mestskom úrade, ale len prostredníctvom súdneho exekútora. Vymáhaný nedoplatok sa občanom navyšuje ešte aj o exekučné náklady.

Preto by sme radi občanov opakovane upozornili, aby si skontrolovali, či majú miestne dane a poplatok za komunálne odpady uhradené nielen za tento rok, ale aj za predchádzajúce roky. Informácie im poskytnú pracovníčky mestského úradu  osobne počas stránkových dní alebo telefonicky na tel. čísle 031 770 5981-kl. 204.

Zároveň upozorňujeme občanov, že poplatok za komunálne odpady je vyrubený každému občanovi, ktorý má v meste Šaľa trvalý pobyt bez ohľadu na to, či sa občan v mieste trvalého bydliska zdržiava a to aj v prípade, že má trvalý pobyt na adrese Mesto Šaľa, bez uvedenia adresy.

Mestské zastupiteľstvo vo Všeobecne záväznom nariadení č.8/2015 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Šaľa schválilo  podmienky, na základe ktorých možno poplatok za komunálne odpady znížiť alebo odpustiť, predovšetkým tým občanom, ktorí sa v mieste trvalého bydliska nezdržiavajú, potrebné je však každoročne vydokladovať nárok na zníženie, resp. odpustenie poplatku.

Tlačivo Žiadosť o zníženie poplatku za KO za rok 2016 ako aj podmienky, za ktorých sa úľava poskytuje a doklady, ktoré sú potrebné  predložiť správcovi dane sú uvedené na internetovej stránke mesta v časti: Chcem vybaviť, Klientske centrum – tlačivá,  Žiadosť o zníženie poplatku za KO za rok 2016.

 

Alena Kiácova